Skocz do zawartości

Co jest pod skórą kierownicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się niedawno zastanawiałem co tak właściwie znajduję się pod warstwą skóry na kierownicy...czy pod Nią jest normalna guma, czy coś w tym stylu.Kierownicę, a raczej skórę na niej mam lekko zniszczoną i zastanawiam się jak ją odnowić. Skóra jest takiego koloru jak karoseria, czyli bordowa. Dodam iż uchwyty w drzwiach też mam takiego koloru, czy pod tymi uchwytami jest też rodzaj gumy?Czy te skórzane uchwyty to są te same co w Waszych BMW, a są tylko pokrywane skórą? Chciałem zerwać tę skórę z uchwytów, ale boję się co będzie pod nią. Do tego jeszcze chciałem zapytać czy warto kupić mieszki na lewarek zmiany biegów oraz na ręczny które są na Allegro? Oto przykład:

http://moto.allegro.pl/item304882779_skora_carbon_hit_bmw_certyfikat_.html albo te:

http://moto.allegro.pl/item299318598_bmw_5_e34_oslona_reczny_komplet_skora.html

Poradzcie koledzy :modlitwa:

Freude am fahren...
Opublikowano
Kolego pod tą skórą jest warstwa tworzywa a pod tworzywem gruby pręt.Co do mieszka to każdego indywidualna sprawa.jeśli już w tym temacie potrzepujesz podpowiedzi to ja osobiście wolałbym kupić 1m skory i u dobrego tapicera uszyć wszystko na wymiar z perfekcją.A to co prezentują niekiedy na allegro to ładnie tylko wygląda na foto (oczywiście nie chce tu nikogo obrażać z Alergowiczów.)Kolega kupił od jakiegoś gościa na allegro do swojej E-30 mieszek (stary kondon kolorowy byłby ładniejszy)A jak zadzwonił do niego po odebraniu tego czegoś (co ten pajac nazywał mieszkiem )usłyszał ze on tylko takie posiada i ze powinien zdawać sobie sprawę co kupuje bo widział to przecież na foto )
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
  • Autor
To gdzie kupić ładny mieszek? A co jest pod rymi rączkami ze skóry?
Freude am fahren...
Opublikowano
Ja swoją kierę obszywałem w Radomiu właśnie jak coś to napisz na PW postaram ci sie zalatwic tel do goscia i adres
Opublikowano

Maatohewebi ja będe jechał na dniach do tego tapicera koło Carrefura zapytać o obszycie kierownicy. Możemy się zgadać i pojechać Razem.

Gałkę biegów też mam zniszczoną i od razu zapytam czy opłaca się obszyć czy kupić nową :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
  • Autor
No ja właśnie miałem jechać koło Carrefoura zeby się zapytać.Póki co byłbym Ci wdzięczny za informacje, bo ostatnio z kasą cieniutko :mrgreen: Niedługo szykuje mi się wymiana oleju, za moment przegląd...W każdym razie dzięki i czekam na wieści :cool2:
Freude am fahren...
Opublikowano
604657210 tel do tego goscia kiera cos okolo 120pln