Skocz do zawartości

Zarowki w kierunkach, bolce symetryczne czy asymetryczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tu masz narysowane czym się różnią symetryczne od asymetrycznych wyciąg żarówke którą chcesz wymienić i zobacz i po sprawie

http://img180.imageshack.us/img180/4646/symasymdd3.jpg

Opublikowano

Tylko nie mam w tej chwili auta u siebie :(

Kupilem pzrednie kierunki TYC i ida do mnie dopiero

zarowki sa mocowane w tych plastykach czy w jakis oprawkach a potem do kierunku?? Bo slyszlame ze tyc ma asymetryczne a zwykle oryginaly symetryczne TYlko co ma plastykowy kierunek do tego... i takz arowa w oprawce jest montowana... czy sie myle??

Opublikowano
jelsi masz normalne oryginalne kierunki to zarowka z symetrycznymi bolcamu wklada sie w gniazdo i to gniazdo wpinasz w dziure w kierunku. chociaz mysle ze nawet jak mas zjakies inne kierunki to nie wymagaja one zmiany tego gniazda. wiec zarowki musza byc symetryczne- tzn bolce.
Opublikowano

W ubiegłym roku jakiś debil ukradł mi jeden kierunek razem z ramką na żarówkę, :mad2: o dziwo nie czepił się drugiego. Zresztą nie ważne.

Jako że miałem pilny wyjazd kupiłem w sklepie pierwsze lepsze. Nie było pomarańczowych (a takie miałem), więc wziąłem 2 białe. I tu pecha nie było końca. :? Okazało się, że tylko jeden kierunek ma ramkę, druga wyparowała w tajemniczych okolicznościach :worried: :duh: Więc jeden kierunek miał nową swoją ramkę, a drugi z pomarańczowego kierunku. Żarówki kupiłem zwykłe pomarańczowe i okazało się że do oryginalnej ramki nie weszła żarówka, bo nie zgadzały się te bolczyki. Wziąłem pilniczek i opiłowałem jeden bolczyk - siedzi do dziś. :mrgreen:

Opublikowano

Panowie a w E46 jakie bedą żarówki asymetryczne czy symetryczne?? mam na mysli przednie kierunkowskazy?

Pozdrawiam

Opublikowano
nie wiem bo nie mam e46 ale wydaje mi sie ze producent robi w swoich modelach tak samo- weic w kazdym Bumierze beda symetryczne bolce :) jesli sie myle to mnie poprawcie. pozdrawiam