Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie szukalem w archiwum ale nic nie znalazlem dzisiaj jak lecialem na tempomacie ok 90km\h zapalila mi sie kontrolka eml ale silnik ani nie stracil mocy ani zadnych tam nierownych chodzen ani nic zadnych odjawow tylko sie swiecilo zatrzymalem sie zgasilem ja i zapalilem na nowo i zgaslo i jest ok a nawet silnik zaczal lepiej chodzic moze mi ktos to przyblizyc lub wytlumaczyc a moze ktos mial cos takiego samego i mowie ze nic nie grzebalem pod maska tylko wylaczylem i wlaczylem i ok

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo EML jest kontrolką przepustnic. W moim poprzednim aucie (tez E32 750 iL) jak zdejmowalem noge z gazu przy ok 150-180 km/h zapalał sie EML i auto znacznie słabło, byle dojechać na pobocze. Gasilem,czekalem chwile i bylo ok. Wtedy pomoglo czyszczenie styków przy przepustnicach a u znajomego ten sam problem ale on niestety miał wydatek- "potencjometr pedału gazu". Ponoć moze jeszcz byc cos z komputerem sterującym który sie tym zajmuje.

Mam nadzieje, ze troche Ci pomoglem.

Pozdrawiam

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
zapata dzieki od tego dnia co mi sie zapalilo eml nie mam jakis problemopw a silnik zaczal lepiej pracowac nawet nawet jak przy 200 sciagam noge z gazu to sie nie zapala a jak po przekreceniu kluczyka zapala sie na chwile i gasnie takze nie wiem co spowodowalo jej zapalenie dzieki

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Przy właczaniu zapłonu EML musi sie zapalić i gaśnie zaraz po uruchomieniu silnika i to jest poprawne jego dzialanie.

Pozdrawiam

Opublikowano
zapata wlasnie jest tak jak mowisz zapala sie i gasnie a od kiedy zaplaila mi sie jak jechalem to silnik chodzi lepiej albo mi sie wydaje ale dziwne bo jak sie zapalilo eml to nie stracilo auto mocy nie ograniczylo predkosci nic ciekawe czy jest mozliwosc taka ze sam sobie kasowal jakies bledy czy cos takiego

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Nie sądze, ze same sie kasują błedy. Odłączałeś akumulator? Mozesz skawować błedy przez BC ale nie wiem na 100% czy wszystkie.

Opublikowano

Mnie to kosztowało dokładnie 950zł

Kontrolka EML przestała poprostu gasnąć a przepustnice zaczęły się otwierać tylko na 20%

Wiem że napewno mnie wtedy naciągnięto i nie wiem jeszcze czy jeszcze jakiś podzespołów nie podmieniono (przepływomież i licznik)

Żal mam do teraz ale jeszcze sie zemszcze i to mocno

pozdro

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

To Bydlaki!! A kto Cie tak załatwił??Moze warto by bylo wiedzieć gdzie nie serwisować autka ;) Powiedzieli co wymieniali??

Uzywany potencjometr pod pedał to koszt ok. 350-400 zł z tego co pamietam nie wiem ile przepustnica albo komp. ale przepustnice mozna samemu spokojnie "zregenerować".

Opublikowano
zapata nie odlaczalem akumulatora nie resetowalem obc poprostu samo zrobilo sie lepiej ale jak by cos sie skopalo to koszta pewnie nie sa male jak tu widze co piszecie ale na razie ok

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Wymienili ponoć moduł EML to jeden z tych pod maską po stranie pasażera ale starego mi nie dali choć sie o niego kłuciłem powiedzieli że go wyżucili na śmieci( takie bzdury opowiadać klijętą) normalnie szok

Napewno na nowo zaprogramowali i kase wzieli

To jest taki serwisik na drodze od sośnicowic w strone gliwic

a jeszcze jedno jadąc tam klimatyzacja działała a w drodze powrotnej po odbiorze auta już nie

Normalnie tak mnie to boli że normalnie......ach

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Blaster, z klimą to moze tez być banał(jeśli oczywiście masz gaz w układzie klimy). Przy agregacie od klimy po prawej str.jest wtyczka, jeden albo dwa kabelki, wypnij i wepnij jeszcze raz dokladnie. Czy jak włączasz klime to zapala sie kontrolka?