Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowy i chcialem wszytskich gorąco przywitać.

Mam problem z moją E46 320i , mianowicie wymienialem cale sprzeglo

wlacznie z dociskiem i nabilem na nim okolo 250 km do wczoraj.

Jadąc na 4rce , patrze i dostaje znak dlugimi z tylu ze cos jest nie tak , i nagle czuje sprzeglo , silnik automatycznie traci moc. Zjechalem na pobocze , gasze silnik odrazu i wychodze z auta a tu ku mojemu zdziwieniu dym i z dolu i delikatnie z pod maski . Sprawdzilem pozniej biegi , odziwo nie chcialy wchodzic , lecz pozniej zaczely śmigać.

Jak ktos moze , to powiedzcie mi czym moglo byc spowodowane takie

zachowaniue samochodu? Auto w tym momencie stoi w garazu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na to co piszesz to wygląda tak, że tarcza może nie taka, technika jazdy nie taka albo i naprawa nie za dobra była...
Opublikowano
Nie wiem niestety jak wyglada sprzeglo w tym modelu, ale moze warto sie dowiedziec (badz sprawdzic) czy tarcza zostala wsadzona dobra strona (bo znam i takie przypadki). Albo poprostu naprawa przeprowadzona cos kiepsko.
Witam wszystkich.
Opublikowano

Będąc na Twoim miejscu reklamował bym wymianę sprzęgła.

W ten sposób, niech koleś który to robił poczuwa się do odpowiedzialności.

Mam nadzieję, że nie masz gwarancji do tzw. "bramy".

Przy okazji sprawdziłbym, jakie dokładnie części powinny być użyte i czy faktycznie założone elementy sprzęgła odpowiadają normom przewidzianym dla tego modelu.