Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Czy ma ktoś możliwość rozszyfrowania kodu błędu z TIS. Jest to błąd dotyczący przepływomierza, ale temat jest o tyle ciekawy że usterka błędu jest trwała nawet jak przepływomierz jest odłączony błąd jest stale wyświetlany. Brzmi to mniej więcej tak

3FD0 3FD0 (1262) air mass sensor Error counter

Signalabweichung zu hoch in Vollast Test conditions fulfilled Error present now and already stored Error would not cause a warning lamp to light up Fehler in Entprellphase Fehler in Entprellphase Fehler in Entprellphase Error code: 3F D0 61 06 00 00 05 28 3E 17 00 59 00 37 00 65 00 4F 00 63 3E 5C 00 76 00 00 00 65 00 54 00 63 ------------------------------------------------------------- 4185

Opublikowano
No właśnie tez tak myślałem ale załatwiłem 2 szt na podmianę i to mnie natknęło czemu po wymianie ciągle jest ten sam błąd. Więc go odłączyłem i błąd nadal występuje co jest dziwne, ale naturalnie dochodzą jeszcze błędy o braku czujnika to jest oczywiste. Myślę że prawdopodobnie trzeba wykasować adaptację przepływki żeby błąd ustąpił. I teraz mam pytanie do kogoś kto ma INPE BMW czy jest tam funkcja kasowania adaptacji w module DDE. Bardzo bym był wdzięczny za wskazówki.