Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich moj pierwszy post i juz problem mianowicie :

Wracajac dzisiaj do domu podczas deszczu silnik zaczol sie dlawic obroty spadly a dodawanie gazu nic nie dawalo az wreszcie zgasl ! po przekreceniu kluczyka nie bylo zadnej reakcji ! odczekalem 10min zakrecilem raz rozrusznik sie odezwal na chwile i znowu mogila ! znowu odczekalem 10min i odpalil przy lekkiej pomocy gazem ! przejechalem ze 2 km i znowu obroty spadly gaz nic nie dawal i zgasl. nastepnie historia sie powtarza najpierw nie reagowal na kluchyk wogule nastepnie krecil 1 lub 2 razy i stawal az wreszcie za kturyms razem pokrecil dluzej i odpalil ale po 1km znowu stanol :/ a teraz nie reaguje zupelnie ! Nie wiem co to do konca moze byc ? kopulke sprawdzalem przeczyscilem zasniedzenia ale nadal nic !

Mam nadzieje ze w miare jasno wyjasnilem co sie dzialo :P bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi i sugestie

(jeszcze jedno prosze nie czepiajcie sie co do mojej pisowni i bledow to dluga historia)

Pozdrawiam

Opublikowano

a sprawdziłes akumulator??? moze sie rozładował?? i dltego nir krecił dobrze?, moze ładowanie ci padło, keidy miałes wymieniane świece?moze to tez byc pompa paliwowa... no rozne moga byc przyczyny!

ja na twoim miejscu sprawdziłbym czy aku jest dobry i czy ładowanie działa a pozniej bym sie zajął układem paliwowym!

POZDRO!

Opublikowano
Z tego co wiem to akumulator jest dobry przynajmniej do tej pory byl i nawet podczas mrozow nie bylo z nim najmniejszych problemow chociaz mozesz miec racje bo w pewnym momecie jak wlaczylem wycieraczki nie mialy sily przetrzec calej dlugosci szyby ! a swiatla awaryjne zaczely chodzic 2x szybciej .
Opublikowano

Witam ponownie !

Pojechalem zobaczylem odpalilem i nadal zdychala ale rozebralem przeplywke i tu tkwil problem ! blokowala sie troche dalej niz w polowie ! Nasmarowalem ja w srodku i jak rekom odjol wszystko dzialalo jak trzeba tylko teraz czeka mnie zakup przeplywki :/ ale jakos przezyje najwazniejsze ze juz wiem co jej dolegalo !

Pozdrawiam i dzieki za pomoc !