Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poszukuję oleju Motorex 5W40 syntetyk. Ludzie niby z branży, a robią wielkie oczy jak wymieniam nazwę. Szukam tego oleju dość długo, i nigdzie nie ma. Może jakaś mała podpowiedz gdzie go kupię. Dzięki i pozdrawiam.
Opublikowano
Przywiozłem auto ze Szwajcarii i taki olej jest w książce serwisowej. Wiem, że oni nie mają takich nazw jak Mobil itp. naprawdę dziwny kraj, nie ma BP nie ma Statoil, nie ma Shella, tylko swoje dziwaczne nazwy i to wszystkiego. Nie mają nic z nazewnictwa powszechnie używanego w całej Europie. Myślałem jednak, że może ktoś u nas spotkał tego typu olej, ale widzę, że nie.
Opublikowano

Oj, coś chyba kiepsko szukałeś ;) :twisted2:

Trochę pogooglowałem, a dokładnie jakieś pół minuty i znalazłem parę ciekawych sklepów. Zresztą zobacz sam:

http://www.google.pl/search?q=Motorex+%2Bolej&hl=pl&lr=lang_pl&start=10&sa=N

Przejrzałem parę pierwszych linków i to były sklepy, później są nawet jakieś informacje o tym oleju. Jak by dłużej poszukać, to może by i dowiedzieć się więcej o samym producencie. Może to jest po prostu jakiś znany olej pod taką nazwą? Ale to tylko moje gdybanie. :roll2:

A tak swoją drogą to ten olej ma śmieszne opakowanie, jak szampon. :mrgreen: :twisted2:

Opublikowano
Dzięki Lucass, masz rację niezbyt solidnie przyłożyłem się do poszukiwań. Pozdrawiam

przecież to samo napisałem w poprzednim Twoim wątku!

PawełH