Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

właśnie wpadł w mojej ręce wzmacniacz caliber rally CA2400 o następujących właściwościach:

Max.power: 2x 225W (1x 510W mono)

RMS power at 14.4V: 2x 75W (1x 190W mono)

Filter: Full-range / Low-pass 80Hz

Input sensitivity: HL 10V-2V / RCA 0,2-3V

Dimensions: 240 x 180 x 63mm

Był uszkodzony ale go naprawiłem i uważam że nieźle gra ( w domu podłączony do kolumn i CD)

Chcę go włożyć do E46 Touring 2000 r. - aktualnie jest fabryczne nagłośnienie ( 6 głośników + radio Business CD) -

Koledzy co proponujecie dokupić jakąś dwu kanałową skrzynię na tył i podłączyć ja zamiast głośników - jak tak to jaką ? może jakieś propozycję z allegro. Czy może wymienić tylne głośniki i do nich podłączyć wzmacniacz? jak tak to na jakie?

Proszę o jakieś propozycję bo niedługo dobije mnie dokumentnie nagłośnienie w moim samochodzie - a podkreślam nie jestem audiofilem.

Pozdrawiam i zgóry dziękuję

Opublikowano

Jak chcesz poprawic to podstawa bedzie 16 cm na przod i wytłumienie drzwi, dopiero pozniej mozna myslec o skrzyni.

Mysle ze po załozeniu dobrego przodu, nie bedziesz chciał dodatkowego basu.

Było o tym kilka razy, nawet ze zdiejciami jak to zrobic :search:

Opublikowano

witam,

było bo widziałem - tyle że - chodzi mi o najmniej inwzjną i czasochłonną metodę - tam gdzie mieszkam nie ma odpowiednich warsztatów a ja nie mam czasu na jeźdżenie i szukanie specjalistów.

Nie szukam koniecznie więcej basów a raczej ogólnej szybkiej poprawy jakości dziwięku - szczerze powiem że trzeba się postarać żeby aż tak bardzo spieprzyć jak to jest fabrycznie zrobione. Myślałem raczej o jakieś pełno pasmowej skrzyni na tył podpiętej do wzmacniacza a przód pozostawić na razie w spokoju.

Macie jakieś pomysły - konkretne propozycje???- czekam z niecierpilwością i z góry bardzo dziękuję