Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam jeszcze jedno zapytanko. Co sądzicie na temat zamontowania gazu do tego samochodu (wiem, wiem, że dla niektórych to profanacja... ) W tym przypadku wypali chyba tylko sekwencyjny wtrysk gazu, a ten kosztuje około 5.500 zł.
Opublikowano

Do takiego autka, raczej poleciłbym oczywiście wtrysk - za 5500zł., to juz zainstalujesz na prawdę dobrą instalacje. W tej cenie myślę, że powinieneś dać rady zainstalować LPG Prinsa, która jest naprawdę dobra (wiele osób uważa, że najlepsza), ewentualnie za parę stówek mniej możesz mieć np. Landirenzo - ale to już nie jest to ...

Możesz też zainstalować II generację, ale wtedy to faktycznie będzie profanacja :) i napweno będziesz miał z nią nieco więcej kłopotów i najprawdopodobniej będzie miał też troszkę większe zużycie gazu.

Widziałem już "zwykłą" instalację w E39 528i :( , jak i V8, ale obie nie chodziły zbyt dobrze ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)