Skocz do zawartości

problemik z gazem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z gazem sterownik brc bmw e32 gaz 2 generacji wszystko jest oki auto zbiera sie i wogle tylko po odpaleniu i przejsciu na gaz jak sie jedzie na gazie jusz to po 20-30 km auto zaczyna miec mula kontrolki od wskazania gazu wariują migają zielona czerwona tak jak by caly czas sie zmieniał z gazu na benzyne auto jedzie ale ma mula ale po zgaszeniu i ponownym zapaleniu jest oki znowu przez 20-30 km i znowu to samo pomóżcie bo wkurza mnie to bardzo :roll:
Opublikowano
  • Autor
Witam mam problem z gazem sterownik brc bmw e32 gaz 2 generacji wszystko jest oki auto zbiera sie i wogle tylko po odpaleniu i przejsciu na gaz jak sie jedzie na gazie jusz to po 20-30 km auto zaczyna miec mula kontrolki od wskazania gazu wariują migają zielona czerwona tak jak by caly czas sie zmieniał z gazu na benzyne auto jedzie ale ma mula ale po zgaszeniu i ponownym zapaleniu jest oki znowu przez 20-30 km i znowu to samo pomóżcie bo wkurza mnie to bardzo :roll:
Widze ze nikt mi nie pomorze szkoda bo wkurza mnie to co sie dzieje z autem
Opublikowano

Wiesz bo to tak jakbyś pytał lekarza przez telefon - "Wie pan, czasem kaszle, a wczoraj mnie śledziona bolała, czy to guz mózgu :?: "

Może wymien się z kimś centralkami (przełącznik) może on szwankuje :?:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie, to nie śledziona hehe

Możesz mieć 1026 problemów, ale zacząłbym od:

- zamarzającego reduktora (złe połączenia podgrzewania), po czasie ciśnienie spada, przełącza na benzynę i tak w kółko,

- zrypanego sterownika, może być jakieś uszkodzenie termiczne lub jakiekolwiek inne,

- zrypana centralka...

W Twoim aucie może być nie tak... cokolwiek. Musisz część winowajców po kolei eliminować.

Kai
Opublikowano
albo podjedz do zakladu ktory montuje instalacje gazowe tego typu jak ty masz to moze oni zdiagnozuja problem