Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie. mam problem z moja 740 automat. po gwaltownej jezdzie skrzynia sie blokuje i wyskakuje napis PROGRES SECURITE SKRZYNI BIEGOW. Moze ktos wie co z tym zrobic .dzienki[/code]
Opublikowano
Jak to blokuje się, Staje auto czy co? Ten napis to pewnie Getribeprogram z niemieckiego, tzn błąd skrzyni biegów, ale bez podłączenia nic nie zdziałasz.
BMW sie nie psuje
Opublikowano

jezeli jezdzisz spokojnie to jest ok gdy podczas jazdy gwaltownie dodasz gazu skrzynia sie blokuje na trzecim biegu i wyskakuje ten napis. musisz sie zatrzymac wylaczyc silnik i zapalic od nowa i jest ok. bylem w serwisie bmw we Franci i jak go podpieli do kompa to stwierdzili ze to wina instalacji gazowej. wiec mam teraz problem bo nikt go niechce zrobic ,nawet wymiany oleju w szkrzyni biegow .boja sie tego jak ognia .

pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Wchodzi w tryb awaryjny. Przyczyn może być masa, ale nie gaz. Jedź do kogoś kto nie boi się automatów i nie opowiada idiotyzmów o gazie. Niech odczytają błędy wtedy teoretycznie będzie wiadomo coś więcej. To raczej kwestia elektroniki (komputer, sterowanie)

P.S. Gdzie jest 'paryz'?

Edytowane przez Banol
Opublikowano
To proste. po gwałtownym dodaniu gazu skrzynia przechodzi w tryb awaryjny. Nie jest to wina żadnej instalaci gazowej tylko skrzyni. Poprostu skrzynia do naprawy lub do wymiany.
BMW sie nie psuje