Skocz do zawartości

Strzelanie zawieszenia podczas skrecania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bylem wczoraj na przegladzie w znajomej stacji diagnostycznej i ogladali mi bardzo dokladnie zawieszenia.

Tyl jak nowy, sprezyny ok, amortyzatory powyzej 70% kazdy (prawie wogole roznic).

Do wymiany w przyszlosci ("po zimie") lewa koncowka drazka kierowniczego i laczniki stabilzatora.

Ale mam taki problem - podczas skrecania, szybie obroty w calym zakresie np. na prakingu albo jak hamuje to w koncowej fazie cos strzela delikatnie.

Nie ogladalismy tego dogladnie, ale kolega, ktory mi robi auta mowi, ze to moze byc lozysko na mcpersonie (nie wiem jak sie to pisze).

Co sadzicie o tej diagnozie?

Cena zadna, bo chyba 60PLN Sachsa.

Opublikowano
Ja taki sam efekt miałem kiedyś w passacie. I było to zużyte górne mocowanie amortyzatora. Po prostu przy skręcie sprężyna się blokowała /a raczej łożysko w tym mocowaniu/ i jak puszczało tu słychać było właśnie takie strzelanie. Być może mówimy o tej samej części. Mechanikiem nie jestem. :)

Mowimy dokladnie o tej samej czesci, to juz jakis trop, to chyba faktycznie dobra diagnoza kolegi.