Skocz do zawartości

Problem z elektrycznymi szybami. compact.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż mój problem polega na tym, że szyby w moim samochodzie działają TYLKO gdy drzwi są otwarte. Za cholere nie wiem co może być przyczyną, może jakiś przekaźnik? Jest to trochę denerwujące, bo gdy chcę opuścić szybę w czasie jazdy to muszę otwierać drzwi :/ Może ktoś miał podobną sytuację to podrzuci jakiś pomysł. Czekam na propozycje!

Z góry dzieki!

Opublikowano
jak masz centralny na pilota to wez gdy bedziesz mial odpalony silnmik wcisnij na pilocie otwarcie centralnego i zobacz wtedy czy sie szyby opuszcza...mi tak sie czasem dzieje ze nie chca wogole dzialac ale jak zrobie jak pisalem wyzej to dziala..ja podejrzewam ,tzn wiem na bank ze mam do wymiany czyjniki w ryglach bo sa calkiem starte i tylko nie wiem czy to moze byc przyczyna tego ..wiem tylko tyle ze jak sa zjechane to z pilolta nie zamkniesz drzwi -bo czujnik tak jakby dawal impuls ze drzwi sa caly czas zamkniete...ale kto wie moze tez ma jakis zwiazek z tymi szybami..

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Mam centralny, ale nie na pilota. Sam juz nie wiem co moze byc przyczyna. Jest jakis uklad sterujacy centralnym zamkiem i szybami razem? Jezeli ktos wie gdzie to sie znajduje, bo moze wlasnie w tym ukladnie jest jakis blad.. Nikt nie mial podobnej sytuacji?
Opublikowano

mowie Ci sprawdz rygle...czy te czujniki czy nie sa starte ...i jeszcze mozesz zrobic tak-otworz drzwi wdus ten czujnik i wtedy zobacz czy dalej nie beda sie opuszcaly..jak beda tzn ze masz rygle do wymianynonie jestem elektrykiem ale kto wie moze to jest to

.powodzenia

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html