Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nabyłem sobie BMW E36 320 1992r. i jestem póki co z niej zadowolony (zobaczymy po pierwszym tankowaniu :) )ale mam taki oto problem. W trakcie jazdy deska rozdzielcza działa normalnie (podświetlenie,zegary, licznik km itp), jednak czasem jest moment, że rozbłyśnie diodami hamulca ręcznego i jeszcze chyba z dwie inne, pokażą się te cegiełki do przeglądu i inne rzeczy i dalej działa. Albo np chwilkę zupełnie nic nie działa (prędkościomierz, obrotomierz, nic). Sprzedawca mówił, że to jest przypadłość niektórych E36 i winien temu jest jakiś zimny lut. Jaki zimny lut, gdzie go znaleźć i czy w ogóle warto w to się bawić??

Opublikowano

Mam to samo kolego. Trzeba się wybrać do dobrego elektryka i niech sporawdzi czy da się coś z tym zrobić.

A nie zauważyłeś że jak zegary "zdechną" to wycieraczki nie chodzą w trybie ciągłym :?: Mam nadzieję że to tylko zwarcie jakieś bo inaczej czeka Nas chyba wymiana całych zegarów :(

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

moze nie pomoge w tym,ale kiedys jechalem z kolega E32 ,handlarz taki wiec pojecie jakies tam mial. Jedziemy i nagle zgasly zegary i opadly wskazowki... Wzial pierw delikatnie puknal w licznik i powiedzial ze to normalka,jakas bolaczka BMW- nie wiem czy to prawda,mi sie nigdy nie zdarzylo. I mowil ze jak to nie pomoze to lekko z gory puknie w deske i dzial.

Nie chodzi mi o to zeby pukac stukac itp tylko moze przejzec dobrze zegary czy nie rusza sie delikatnie cos i nie laczy...Kostki czy kable...

B M W
Opublikowano
No ja też podejrzewam że coś tam po prostu nie łączy, zaśniedziała kostka lub obluzowany konektor. W takim razie pytanie kolejne. Czy samemu się grzebać i wymontowywać zegary licząc, że po ich wyjęciu i przeczyszczeniu będzie OK czy po prostu oddać za kilkadziesiąt złotych do elektryka, który poprawi(albo i nie)??czy też z trzeciej strony kupić na alledrogo jakieś zegary?
Opublikowano
jak wiesz ze mozesz dac rade,to wyciagnij je i pierw sam sprawdz co jest 5, jesli sie nic nie dopatrzysz do dopiero zaniesc do elektryka,tylko odrazu powiedz zeby zrobil tak zeby dzialalo,w razie gdyby sie nie dalo zwrot chociaz czesni kosztow. wtedy mozna poszukac w kostkach i dalej :cool2:
B M W