Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy-od jakiegoś czasu szukałem BMW 730 bądź 740 e38.I ZNALAZLEM :P ale skrzynie biegów sąw w automacie i mam problem :? .Zawsze byłem zle nastawiony do automatów ale te dwie okazje szkoda stracić.Proszę napiszcie jak sprawują się skrzynie automatyczne waszych samochodach?Czy są z nimi jakieś problemy?Na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie takiego samochodu?To by było w moim życiu trzecie BMW ale pierwsze w automacie.
Opublikowano

mam E-38 740iA (4,4L)

i co do skrzyni to jest :dance:

nic dodac nic ujac

Opublikowano

dla mnie automaty to bajka, nigdy nie mialem z nimi problemow podczas eksploatacji i jesli kupuje auto to tylko automat, trzeba trafic na niezajezdzony egzemplarz i naprawde jest fajnie. musze tez dodac ze automatem najlepiej jezdzi sie gdy ma sie duzy mocny silnik, bo przy slabych jednostkach napedowych w automacie to sie odnosi takie wrazenie ze auto nie jedzie tylko robi jednostajne "wuuuuuuu..." :mrgreen:

jak przesiadziesz sie na automat to od razu zrozumiesz co mam na mysli.

w e38 szukaj skrzynie steptronic - odnosze wrazenie ze one maja jakis inny lepszy program sterujacy niz te pierwsze automaty bez steptronica. poza tym niezly bajer bo mozesz czasem dla zabawy samemu pozmieniac biegi sekwencyjnie. miny kolegow bezcenne :mrgreen: