Skocz do zawartości

Gniazdo USB zamiast zmieniarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym zamontować w samochodzie złącze USB zamiast zmieniarki, tak żeby odtwarzać pliki z pendrive-a lub MP3-ki.

Mam uszkodzoną zmieniarkę i nie da się jej naprawić (podobno).

Czy istnieje możliwość podłączenia "czegoś" co czyta z USB i zastępuje zmieniarkę, tak, że utwory można zmieniać z kierownicy lub radia.

Dodam, że mam e-39 z 99r, navi+tv

Marzysz o 4 kólkach?? Kup sobie 2 rowery !!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś z Was ma (lub miał) do czynienia z urządzeniami

"DENISON - IceLink" lub "DICE" ???

Może znacie inne urządzenia wpinane pod zmieniarkę ? :modlitwa:

Chcę zamontowac coś takiego w aucie, ale najpierw wolałbym poznać jakieś opinie na temat funkcjonalności.

Opublikowano

Tomek_TEES,

Udało Ci się coś znaleźć? Jeżeli tak to chętnie bym skorzystał. Mam takie samo auto i te same zamiary w zakresie słuchania muzyki z USB. Dodatkowo mimo wszystko chciałbym zachować możliwość podłączenia zmieniarki CD. Dodam tylko, że mam radio business z ekranem 16:9, nawigacją, subem, bez DSP, ale z oryginalnym kablem w bagażniku do CD (ktoś przed zakupem wymontował zmieniarkę.)

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano
jestm kilka osob na forum, ktore maja zalozone dension i sobie podobno chwala, ja wlasnie zmowilem z usa i czekam na przesylke ;) zawsze mozesz zadzwonic do polskiego przedstawiciela firmy dension i on Ci wszystko wytlumaczy co i jak ;)
szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano
  • Autor
Denison Gateway 300 kosztuje w polsce 980zł ma wejście usb i dok do iPod`a. Trochę dużo :mad2: Gateway 100 ma tylko wejcie do Ipoda i kosztuje coś około 750zł. Dice kosztuje w stanach 150$. Poszukam jeszcze z tydzień i podejmę jakąś decyzję.
Opublikowano
jestm kilka osob na forum, ktore maja zalozone dension i sobie podobno chwala, ja wlasnie zmowilem z usa i czekam na przesylke ;) zawsze mozesz zadzwonic do polskiego przedstawiciela firmy dension i on Ci wszystko wytlumaczy co i jak ;)

Ciechan,

W jaki sposób i gdzie zamówiłeś ten sprzęt w USA? Mógłbyś podać namiary.

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano
Sprawdźcie czy taki odtwarzacz jak Solisto współpracuje z radiami BMW. Podłączałem do Passata i zachowuje się pięknie.
Opublikowano
  • Autor
Kupiłem na ebay-u DICE. Jak doleci to dam znać jak działa i czy wogóle działa
Opublikowano
Dzięki. Chętnie posłucham dobrych wieści ... :)

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano

Tomek,

Mógłbyś podesłać jakiś link www o tym DICE

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano
Ciechan,

W jaki sposób i gdzie zamówiłeś ten sprzęt w USA? Mógłbyś podać namiary.

Ja kupilem na ebay'u ;) W Polsce mozesz kupic w Warszawie na ul. Bartyckiej 22 www.dension.pl, ostatnio widzialem tez, ze zaczeli sie wystawiac na allegro. W tej chwili wlasciwie tylko Gateway 300 zostal bo jak do nich dzwonilem to podobno z Gateway 100 jest jakis problem z softem i chwilowo firma wstrzymala dystrybucje. Zostaly im jeszcze jakies pojedyncze egzemplarze IceLink Plus.

Generalnie firma jest z Kanady ale co ciekawe na tym egzemplarzu, ktory ja zakupilem jest nalepka Made in Hungary ;)

szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano

Dzięki Ciechan.

Jak Ci się sprawuje ten dension?

Ci goście z Bartyckiej w ogóle nie odpowiadają na e-maile.

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano

jeszcze do mnie nie dotarl :(

a na bartycka najlepiej zadzwonic bo wtedy wytlumacza dokladnie co i jak i to ze szczegolami ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ciechan,

Masz jakieś nowiny o tym Dension'ie?

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano
  • Autor

Po długich walkach doszedł do mnie GROM AUDIO, czyli coś w rodzaju DICE i Dennisona, kupione na e-bay w niemczech

Wszystko jest OK :cool2: . Sprzęt działa jak należy, Jakość dzwięku nieporównywalna z kasetą z kabelkiem i transmiterem (testowałem obydwa rozwiązania).

Koszty: 123 EURO - urządzenie+koszty przesyłki

Podłączone mam w bagażniku pod zmieniarkę. Żadnych cięć, czy przeróbek .... takie PLUG&PLAY :clap:

Opublikowano

Dzięki Tomek_TEES.

1. Czy masz również podłączoną zmieniarkę CD?

2. Jak radio rozpoznaje zmieniarkę, a jak odtwarzacz USB? Czy jako oddzielne źródła dźwięku?

3. Jaki masz sprzęt: z DSP czy bez? U mnie jest bez DSP.

Dziś podłączyłem świeżo kupioną zmieniarkę. CD działa sprawnie. Odtwarza MP3 i WMA z CD-R i CD-RW.

Spodziewałem się jednak lepszej jakości muzyki z CD, niż z radia, a tymczasem się rozczarowałem. Jakość jest marna. Niskie slabe, wysokie bez wyrazu.

Czy masz coś podobnego u siebie? Jeżeli tak to czy zastanawiałeś się nad wymianą wzmacniacza na ten z DSP?

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano
  • Autor
Mam audio bez DSP. Zmieniarki nie mam, tylko iPod-a . Na wyświetlaczu mam CD 1, CD 2 .......CD 6 . Jeszcze nie wiem jak ponagrywać playlisty żeby każdemu CD przyporządkować swój katalog w MP3. Nie mam niestety CD textu......., ale zobaczę czy mogę gdzieś go dołączyć do pliku, żeby się wyświetlało co aktualnie leci. Mnie jakość bardzo pozytywnie zaskoczyła. Teraz robię dock w popielniczce, żeby nie chodzić do bagażnika.
Opublikowano

We wcześniejszym aucie miałem Alpine z CD. Jakość dźwięku była na zdecydowanie wyższym poziomie.

Do CD TEXT konieczna jest wymiana tunera rdiowego i panelu radia na nowsze od 2006. Jak masz sporo kasy to można inwestować. Jak nie to odpuść Sobie, bo szkoda Twojego czasu.

pozdrawiam,

wan7

Opublikowano
  • Autor
chyba sobię odpuszczę wymiane tunera...... :hand: