Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

skrzypi mi fotel kierowcy, wtedy kiedy wsiadam lub wysiadam z auta oraz w zakretach. Skrzypi wowczas, kiedy wierce tylkiem w fotelu na lewo i prawo. Mam sterowanie fotela mechaniczne. Jak zdemontowalem plastik oslaniajacy dzwignie do regulacji fotela i psiknalem jego mocowania WD40 i wcisnalem z powrotem to problem jakby ustal na kilka tygodni. Kiedy powrocil, to wyczulem ze skrzypienie ustalo, kiedy ustawilem siedzisko w najnizszej pozycji. Po kilkunastu dniach znowy skrzypi. Nie wiem czy to skrzypienie pochodzi z plastikowej oslony czy moze ze sprezyn w macie siedziska.

Czy ktos z Was mial taki problem?

Pozdrawiam

Opublikowano
ile jest srub mocujacych fotel? trzeba stosowac jakies specjalne tricki przy wyciaganiu fotela? Odlaczac akumulator, zeby nic sie nie stalo z pirotechnicznymi napinaczami pasow?
Opublikowano
generalnie w swojej buni nie wyciągałem fotela ale w większości aut są 4 śruby mocujące, pamiętaj o odpięciu kostki od napinacza i ewentualnie od ogrzewania siedzeń. a akumulator niekoniecznie, tylko przy nie odłączonym akumulatorze nie przekręcaj kluczyka w pozycję zapłonu bo kontrolka air bagu się zapali