Skocz do zawartości

Kupić czy nie ???? Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie chcialbym pozdrowić wszystkich użytkowników tego forum. Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że nie ostatni. A więc do rzeczy.

Ostatnio brat sprowadził z Niemiec BMW i chcę ją kupić, ale mam parę pytań i mam nadzieję że mi pomożecie na nie odpowiedzieć. Jest to 318is sport/coupe z 93r. ABS, wspomaganie, klima, podzuszka i elektryka. Ale najbardziej interesuje mnie silnik. Czytałem już trochę to forum i wiem że nie powinienem raczej kupować silnika 1.8 na pasku rozrzadu. I tu własnie moje pytanie.

Jak sprawdzić jaki jest w niej silnik ? Autko ma datę pierwszej rejestracj 10-12-1993r. Poza tym dwa lata temu niemiec wymieniał silnik na nowy w serwisie przyfabrycznym ( mam na to papiery wszystkie ) - w tej chwili jes najechane 80 000 km. Więc moje pytanie jest - jak sprawdzić jaki w tej chwili mam w niej silnik tzn który ( na pasku czy na łańcuchu ).

Poza tym proszę o rade na co powinienem zwrócić uwagę, jeśli będe chciał kupić ten samochód.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam - Janicq

Opublikowano

pomoc dla kolegi...

jeżeli silnik taki jak na zdjęciu, to jest to IS-ka. Czyli już nie pasek a łańcuch rozrządu.

http://images31.fotosik.pl/108/55b90a0d02116073m.jpg

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz