Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy pytanie w dobrym miejscu ale problem jest następujący. Kupiłem pierwsze bmw e46 i niestety na ten moment muszę samochód stawiać przy ulicy. Dodam że miasto - Wawa. Trochę mało komfortowo się czuję z tym w nocy..

Pytania mam 2:

1. jak można doraźnie zabezpieczyć się przed kradzieżą w takiej sytuacji? Wyjmować akumulator? wykręcać świece? :-)

2. czy ktoś zna jakiegoś majstra w Wawie który robiłby jakieś 'udziwnione' systemy antykradzieżowe, ewentualnie ma schematy do czegoś takiego? Mam znajomego co ma poprostu kawał stalowego pręta zakładanego na pedały i póki co to działa - odstrasza chyba skutecznie.. nie wiem co innego to mogłoby być?

pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
nie musisz - ja stawiam na strzeżonym. To tylko kwestia lenistwa. A z tym prętem to wystarczające zabezpieczenie dla auta wartego parę tysięcy.
PawełH
Opublikowano

Numer GG kolesia z wawy wysyłam na PW. Facet zajmuje sie zabezpieczeniami

Napisz rok i siknik to ci coś wymyśle przez net.

Albo podjedź do niego to on ci coś wymyśli

Opublikowano
nie musisz - ja stawiam na strzeżonym. To tylko kwestia lenistwa. A z tym prętem to wystarczające zabezpieczenie dla auta wartego parę tysięcy.

nie zawsze strzeżony to jest opcja. prawdopodobnie załatwię strzeżony ale to może potrwać. inna sprawa że sporo jeżdżę po mieście a np w centrum często nie ma strzeżonych 'pod ręką'..

samochód 330 ci e46.

bartek_p - dzięki, skontaktuję się z tym człowiekiem.

podobno jeżeli złodziej widzi jakieś przekombinowane zabezpieczenia, albo pedały zawinięte jakimś kawałem stali to odpuszczają bo szkoda zachodu, stąd pytanie.

pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
Numer GG kolesia z wawy wysyłam na PW. Facet zajmuje sie zabezpieczeniami

Napisz rok i siknik to ci coś wymyśle przez net.

Albo podjedź do niego to on ci coś wymyśli

Mógłbym prosić również numer gg.

dzięki

www.forumgsm.pl

O komórkach wiemy wszystko!!!