Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem tu nowy i zwracam się do znawców beemek o porade :)

Mam zamiar kupić BMW 318tds, rocznik 1997, ogólnie dobrze wyposażony, ma nawet podgrzewane fotele i klimatyzacje ale nie ma alufelg, sprowadzony z Niemiec (byłbym pierwszym właścicielem w Polsce), przebieg 120tys.km

Cena to 14000PLN. Czy to jest dużo jeśli chodzi o cene? Czy powinienem jeszcze coś utargować? Jak wam się wydaje? Bo nie chce przepłacić. Z góry dzięki za rady i wskazówki :)

Opublikowano

przebieg 120tys.km, wole jednak 318tds bo mniejsze opłaty za ubezpieczenie a zawsze moge zamontować chipa dla poprawienia osiągów.

Chodzi mi jednak dokładnie o to czy ten rocznik z takim wyposażeniem i że nie był jeżdżony w Polsce to dobra cena?

Opublikowano

Z tym przebiegiem to powiem Ci że cena jest dobra. Ja za swoją dałem 25 tyś ale to bylo przed tym bumem spowadzania aut.

Musisz się dowiedzieć jaki jest stan techniczny auta. Jeżeli wszystko jest udokumentowane i stan w porządku to bierz. Pewnie że można kupić w Polsce trochę taniej ale miałbym spore wątpliwości co do stanu technicznego.

Chyba że źródło pewne. I poszukaj na forum co sprawdzić przed zakupem.

Opublikowano

A mógłby ktoś wkleić linka tutaj do tematu gdzie mogę poczytać co należy sprawdzić przed zakupem, bo tak jak pisze jestem tu nowy i nie za bardzo wiem gdzie szukać. Z góry dzięki.

EDIT: chodzi mi oczywiście szczególnie o sprawdzenie przed zakupem BMW serii 318tds :)

Opublikowano

jesli ten samchod bedzie w dobrym stanie to nie masz po co szukac 325tds ,

jak juz kupisz to sie pochwal

pozdro

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Dzięki za link, naprawde pomogła taka pigułka wszystko w jednym :)

Jeśli autko będzie w dobrym stanie technicznym (przekonam się jutro) to nie omieszkam się pochwalić ;)

Pozdro