Skocz do zawartości

Dziwne objawy po wymianie sondy Lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witamy w klubie! Miałem to samo: dziwne wrażenie że wskazówka ekonomizera jest "wyżej" niż była poprzednio w idenytycznych sytuacjach (jazda "na wydechu" do świateł, równa jazda ze stałą prędkością) co

okazało się mieć odzwierciedlenie w średnim spalaniu!

A może wymienić: przepływomierz, silnik albo cały samochód? :duh:

Sonda siadła i zamiast nowej wsadziłeś shita oszczędzając parę zeta.

Taka , prawda. Rozwiązanie:

ze shita wstawilem to wiem i juz to wiedzialem 15 min po kupnie-z tym ze nie chcieli mi wymienic na bosha bo nie ulega zwrotowi czesc elektroniczna:/a co do prawdy-to jak jest nowa sonda nawet "shit" jak piszesz to czy nie powinno byc lepiej zamiast gorzeej??????bo po co produkuja sondy ktore nie dzialaja...a wogóle to mnie zaraz krew zaleje jak pomysle o tych sondach ,bondach,rondach--- :mad2:

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Chłopie sonde jak kupowałeś nową to Ci powinni bez gadania łachy wymienić! Wsadzili Ci pewnie zjeba jakiegoś uzywanego bo na nowe części daje się coś takiego jak rękojmia/ gwarancja.
Opublikowano
nie chcialem tanio -tylko szybko -wszystko bylo pozamykane juz a chcialem zrobic auto jaknajszybciej------ALIUSZ-i czesc byla noowka nie uzywana zapakowana,na ladzie grubymi duzymi literami napisano "czesc elektroniczne nie ulegaja zwrotowi"-wiem ze moglbym sie klocic i moze i bym cos wywalczyl ale kto ma na to czas ?????k@rwa ja juz mam dosc tych znawcow sprzedawcow mechanikow elektrtkow i wydatkow-nie wiem o co chodzi ale normalnie to bym juz dawno takie auto kop nął w wydech ale chyba sie zakochalem nieszczesliwie w bmw...A NA TEMAT:BYLEM NA KOMPIE WYKASOWANO BLEDY PO WYMIANIE SONDY I MAM JEZDZIC AZ SIE SONDA "ZAADOPTUJE"BUAHAHAHAHA NO I KU...A NIE ZABILIBYSCIE TAKIEGO ELEKTRYKA ??..ZAADOPTUJE PO 100 200 300KM??HEHEH..NIE MA ZADNEGO PROBLEMU BYM KUPIL ORYGINALNA BOSHA ALE JAK JA JA WSTAWIE I OKAZE SIE ZE TO NIE SONDA(komputer pokazuje wlasnie ja)to bez kitu ucierpia na tym cywile// :evil: :evil:

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Boscha zawsze mozesz wykrecić i sprzedac znakomemu. Nie jest zaciskana jak inne, tylko skrecana, tak jak napisałem wcześniej. Ewentualnie wysle Ci listę aut do których bedzie pasowała...
Bandite Motor Wagen