Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam !!!Panowie mam teraz większy problem z moim autem niż zegarek w radiu a mianowicie chodzi o o ze codziennie rano mam rozładowany dokumentnie akumulator :jawdrop: !!!!Poprzedniemu właścicielowi mojego auta buchnęli oryginale lusterka i zamontował te od M3 z kierunkowskazami!!!Ale słuchajcie za każdym razem kiedy przekręcam stacyjkę żeby na desce zapaliły mi się kontrolki to włanczają mi się kierunki :shock: a kiedy już odpalę auto to co minutę tez zapalają sie mi kierunki :duh: !!!!Myślicie ze może to powodowac zwarcie ze siada mi akumulator???Mam nadzieje ze ktoś mi pomoże bo ciągle latam z prostownikiem albo kablami :mad2: !!!!
Opublikowano

mrugają kierunki bo pewnie są na diodach a komp sprawdza co chwile żarówki przez wysłanie "małego" prądu.żarówka sie nie zapali a diodzie to wystarczy by mrugnąc.

wydaje mi sie ze akumulator sie skończył.podjedź do jakiegos elektryka to ci sprawdzi pobór prądu i będziesz wszystko wiedział.

PS.co do tych lusterek to kup orginał i wywal to badziewie z allegro

Opublikowano
Teraz to naładuje akumulator przekręce dwa trzy razy kluczem w stacyjce i akumulator juz jest padnięty a jest NOWY!!!!!A jak zakladam klemy to iskrzy!!!
Opublikowano
zawsze troche iskrzy-przynajmniej u mnie.sprawdz pobór prądu.sciągnij kleme i między kleme a akumulator wepnij miernik(amperomierz) albo podjedź do elektryka.odłacz lusterka na dzień lub dwa od prądu i zobacz co będzie