Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Czy ktoś z was oddawał kiedyś rozrusznik do regeneracji? Jeśli tak to jaki jest tego koszt? Mam problem ponieważ mechanizm sprzężający w rozruszniku czasami się blokuje i na zimnym silniku przy odpalaniu słychać zgrzyt. Polecono mi oddać go do regeneracji. Proszę o jakieś informacje... :o
:)
Opublikowano

Mechanizm sprzężający znaczy bendiks :?: :D

Ja wymieniałem niedawno bendiks to zapłaciłem 130zł razem z robotą.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Witam.Z tymi regeneracjami,to różnie bywa.Owszem,części nowe jak włożą to jest OK,ale jak przy Tobie tego nie robią,to mówią: ,, Panie,łożyska do wymiany były"...chociaż nie były...i kasują aż zdrowo.Czasem lepiej poszukać jakiegoś rozrusznika z rozbitka, w rozsądnej cenie i stanie oczywiście.Ale to też taka loteria-trafi się dobry,albo i nie.Twój wybór.Pozdrawiam.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Witam.Z tymi regeneracjami,to różnie bywa.Owszem,części nowe jak włożą to jest OK,ale jak przy Tobie tego nie robią,to mówią: ,, Panie,łożyska do wymiany były"...chociaż nie były...i kasują aż zdrowo.Czasem lepiej poszukać jakiegoś rozrusznika z rozbitka, w rozsądnej cenie i stanie oczywiście.Ale to też taka loteria-trafi się dobry,albo i nie.Twój wybór.Pozdrawiam.

nie wszytkie firmy tak robia :naughty: jak daja gwarancje to jest ok. :mrgreen:

Opublikowano
Tak, tak chodziło mi o bendiks :D Aha czyli można sam bendiks wstawić nowy i nie trzeba wtedy całego rozrusznika wymieniać :) Dzięki!
:)