Skocz do zawartości

BMW e-34 525 TDS wskaznik poziomu paliwa cos szwankuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, poziom paliwa pokazuje mi raz ze jest:

- 20 litrow

- 0-3 litrow

- 20 litrow i swieci rezerwa

- 0-3 litrow i swiec rezerwa

takie mniej wiecej sa kombinacje, najwiecej wsakzuwka wychyla sie do ok 22 litry, gdy nalalem dobre 35 litrow, tak ze wiecej nie chce pokazac,

co to moze byc ?

pozdrawiam

ps. czy czujnik od swiecenia rezerwy jest niezalezny od czujnika poziomu paliwa ?

Opublikowano
podone tematy już były, poszukaj na forum. A ja mam podobny problem tylko mi nie schodzi poniżej 20 litrów. W moim przypadku to są wytarte ścieżki przy pływaku.
Opublikowano
Miałem tten sam objaw. Wytarta ścieżka oporowa przy czujniku paliwa w zbiorniku. U mnie są takie dwa czujniki pod tylna kanapą z lewej i prawej stronie.
Opublikowano
nie wiem jak jest w dieslach, ale ja mam pompę w baku, razem z całym koszem. W bagażniku pod tapicerką na podłodze po prawej stronie powinna być pokrywka na kilka śrub, odkręcasz ją i masz dostęp do wnętrza baku (TYLKO NAJPIERW ZGAŚ FAJKA!! :) ). jak odkręcisz taką dużą nakrętkę to będziesz mógł wyjąć kosz z pływakiem. Chyba tam są te ścieżki. Na 100% nie wiem bo jeszcze nie zmieniałem tego czujnika, a samą pompę, więc się nie pamiętam dokładnie.