Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

samochod to 320d z 03 roku

dzis spadl snieg wiec przyszlo pokrecic troche baczow bez trakcji i nagle zapalilo mi sie kontrolka od recznego, absu i asc

co to moze byc? jakis czujnik?

sprawdzalem bezpieczniki tam wszystko gra

dodam ze ostatnio mialem wymiane klockow na tyl i podciagniecie recznego, po ktorym reczny dzialal - ale nie zapalala sie kontrolka, a wczesniej byl slabszy ale po zaciagnieciu sie palila

Opublikowano
Witam! tez miałem taki przypadek. U mnie padł czujnik ABS w lewym tylnym kole. A działaja Ci zegary tzn predkość?? Mnie taki czujnik kosztował 300 zł wymiana i podpiecie do kompa 50zł
Przeciwnik SERII.
Opublikowano

wlasnie zapomnialem o tym napisac, predkosc nie dziala oraz ekonomizer

a od czego to Ci padl?

rozumiem ze w ASO ?

taka delikatna ta elektronika...? nie mozna troche sie pobawic nawet na sniegu? :(

Opublikowano
tzn ja kupiłem oryginalny czujnik ATE. Wymienić go mozesz bez problemu sam ale błedu nie skasujesz a pozatym nie ma pewności ze w Twoim przypadku padł lewy tylny ale ponoć jak nie działa predkościomierz a w efekci ekonomizer bo nie ma zkad brac danych to właśnie jest lewy tylny. pozatym nie padł od tego że robiłeś baczki czy cos w tym stylu.poprostu ten typ tak ma. Moze nie koniecznie padł czujnik moze tylko wtyczka wyleciala lub wpadł jakis brud miedzy czujnik a zabki od absu. Aha i nie kupuj czujnika na allegro za 150 zł bo nic z tego, najpierw wykreć swoj i zamów po numerze z czujnika. pozatym pilnuj paliwa bo wskaznik bedzie Cie oszukiwał.
Przeciwnik SERII.
Opublikowano

probowalem jeszcze odlaczeniem akumulatora...

i teraz nie mam nic w samochodzie, klimatronik nie dziala nie mam nawiewu, pali sie konrolka od tempomatu

jest na to jakas rada? jakis reset wlasny?

czy tylko serwiS?

tak sie nie da jezdzic :|

Opublikowano
podlacze sie do tematu u mnie jest tak dziwnie ze gdy zostawie samochod na noc na zaciagnietym recznym to jak rano odpalam przez jakies 5 min pala sie kontrolki asc abs i recznego (nie zawsze taj jest ale czesto) pozniej gasna jak na noc nie zaciagne recznego wszystko jest ok co to moze byc?
Opublikowano
no to dzieki bo nie wiedzialem ze to takie grozne :oops:

nie no spoko :) dobrze ze cos mnie tknelo zeby zapytac... :)

grozne moze nie... ale.. jak zamarznie Ci to bedziesz musial czekac na wiosne ;) albo ognisko rozpalic pod nim :)

w nomym auciez nowymi systemami... bardzo mozliwe ze przylapuje Ci ( przymaraza) i swieci Ci sie... - ale nie wiem czy mozna to powiazac :)

Opublikowano
tak tez myslalem ze to zwiazane z mrozem bo pamietam ze chyba pierwszy raz zapalily sie kontrolki jak w nocy bylo ochlodzenie ale czy byl mroz nie pamietam teraz nie zaciagal i wszystko jest ok ale na 100% bede mogl sprawdzic wiosna