Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od niedawna mam BMW E34 520i przesiadlem sie z E28 ale nieważne. Po odpaleniu wszystko wiadomo jest dobrze lecz po przejechaniu paru km wiadomo silnik sie nagrzewa, trzyma ona stała temperature lecz nie grzeje w srodku, po przejechaniu nastepnych km bmw sie grzeje, wywala cały płyn zbiorniczkiem w góre. Chciałbym sie poradzić czy mam uszkodzona uszczelkę pod głowicą :cry2: , czy może termostat, pompa lub inne. bardzo zależało mi na czynościach jakie mam zrobić przy mojej bawari. Koledzy ratunku!!!!! pozdrawiam <<>>
Opublikowano
Najprawdobodobniej termostat, koszt 30 zl, ale jak bedziesz dalej auto doprowadzal do wywalania plynu bedziesz musial zrobic kape za 3000...
Opublikowano

Prawdopodobnie termostat. Sprawdz jeszcze czy aby autko nie ma zapowietrzonego ukladu chlodniczego.

No i niestety jest roniez mozliwosc uszkodzenia uszczelki/glowicy - nastapilaby taka reakcja jakby cisnienie bylo pompowane w weze.