Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w nowym roku! mam pytanie czy ktos juz kiedys probowal lub montowal webasto do e38??? i czy jest wogole mozliwe podlaczenie takiego urzadzonka jezeli orginalnie nie bylo??? troszke zimno czasami rano a fotele sie tak extra szybko nie grzeja a wiem ze wlaczanie silnika pol godz wczesniej jest niezbyt madre. pozdr.
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
Pewnie, ze montaz webasto jest mozliwy - ludzie w koncu w kosmos polecieli ;). Ale zeby to nie kosztowalo chorych pieniedzy, trzeba by miec wszystkie potrzebne elementy z jakiegos innego E38. Mialem webasto w E32, nie wiem, jakie sa dokladnie roznice miedzy nim, a tym w E38, ale jezeli jest podobne, to szukalbym potrzebnych elementow z jakiegos rozbitka.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
oki wiedz mozliwe jest ;) teraz moze ktos napisze jakie sa tego koszty i czy wogole nie trzeba np. pol instalacji wymieniac i 38 wezy od wody;;;)))
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
Witam.Wiem ze sa dwa typy webasta suche i mokre.Suche potrzbuje tylko wiazki kabli elektr. a mokre podlaczenia pod uklad chlodzenia silnika.Oczywiscie nie wiem jakie sa montowane w e38 ale jesli suche to przerobka jest mala.
Radek
Opublikowano
wiec moze ktos wie jaki typ webasto ma e38??? a moze mozna zamontowac jedno lub drugie???? jest jakis spec w tym temacie????
BMW BardzoMysleWybornie