Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, niby proste pytanie ale dla tych co wiedza, jak wymienić żarówkę przeciw mgielna w E46? Ona znajduje sie w klapie bagażnika i nie wiem jak mam wymienić żarówkę tam, czy trzeba cala ta tapicerkę zdejmować czy jakoś z boku może sie wysuwa te światła?

Aha i kolejny problem to taki ze zaraz po odpaleniu samochodu świecą mi sie kontrolki ze mam niesprawne oba tylne światła... sprawdzałem i wszystko jest w porządku, świeca sie wszystkie kierunki, światła stopu jak i drogowe, nawet wsteczne poza właśnie jednym przeciw mgielnym, ale to by sie nie świeciły obie kontrolki.... czy ktoś wie co jest grane, fakt ze to po jakimś czasie one gasną choć nie zawsze bo potrafią sie cala drogę świecić, ma ktoś jakiś pomysł?

Dzięki za odpowiedz i pomoc,

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
trzeba zdjac tapicerke do wymiany zarowki :P

Oki dzięki to już wiem, a co z tymi kontrolkami ze mi sie tak dwie na raz świecą? mimo ze wszystkie światła są w porządku...

Opublikowano
Musisz wymienić żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej (nawet gdy działają), bo są zaśniedziałe i to powoduje ten błąd.

O fakt o tych żarówkach nie pomyślałem (nawet nie pomyślałem ze jak z nimi coś nie tak to sie świeca kontrolki)... oki, sprawdzę to :cool2:

Opublikowano
Daj znać czy w tym przypadku to coś pomogło ? Pozdro.

Dokładnie, to co napisałeś, są zaśniedziałe cale styki od żarówek i nie świecą mimo ze są dobre, wiec pewnie czeka mnie odkręcenie i przeczyszczenie całych tych styków...

Dzięki za wskazówkę i pomoc :cool2:

Opublikowano

Rozwiązanie problemu:

Otóż tak jak inni pisali w poście wystarczy wymienić obie żarówki w podświetlaniu tablicy rejestracyjnej, problem znika jak ręką odjął.

Czyli jak sie świecą obie kontrolki od tylnych świateł ze są niesprawne rozwiązaniem jest wymiana żarówek, nawet jeśli świeca u mnie tak było ze świeciła sie tylko jedna a po zamianie w celu sprawdzenia czy ta druga jest przepalona czy może coś z stykami przestały obie świecić, po wymianie żarówek wszystko wróciło do normy, zgasły kontroli i tablica jest elegancko podświetlona :cool2:

Po prostu strasznie czule są te czujniki i wystarczy ze wolfram (drucik) w żarówce jest już wypalony to one sygnalizują że są przepalone i czasami znikają po paru chwilach a czasami sie cały czas świecą, tak jak pisałem lekarstwem jest wymiana obu żaróweczek w podświetlaniu tablicy rejestracyjnej :mrgreen:

Dzięki wszystkim za podpowiedzi i pomoc :cool2: