Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

znalazłem ostatnio za 4tyś silnik z e87 (118i) z 05roku, z osprzętem ale bez skrzyni. właściwie to nieźle się nagrzałem na ten silnik ale nie wiem ile tych innych części potrzebowałbym na mojej zadbanej e30stki. komputer i silnik to nie wszystko. ROBIŁ KTOŚ COŚ TAKIEGO CZYLI DO E30 WKŁADAŁ O KILKA GENERACJI NOWSZY SILNIK. Jakie koszty dodatkowe. Prosze pomóżcie bo silnika może już nie być!

KOSZTY!! ILE, CO :modlitwa: ................ BO NIE MOGĘ SPAĆ!! :mad2:

aaaa e30 rules!!

POZDRAWIAM!!

Opublikowano

Jak mam byc szczery to nie widze sensu w tej operacji...

Lepiej wszczepic M50b25 napewno bedzie latwiej i taniej. lub V8 :twisted:

Opublikowano

taaaa booooo dlaczego :shock:

dodatkowo znalazłem skrzynie do tego silnika za 1500pln-ów

....orientuje się ktoś co jeszcze będę potrzebował??

robił już to ktoś??

pomocy!! !! !!

moim zdaniem to zeje...sty pomysł przełożyć silnik z 1szej serii.

silnik ten tzn ze 118i 95r ma ooo 20niutonów więcej od 320i e30 r6!! aaa mocą są zbliżone przynajmniej w teorii tak to wygląda bo r6 będzie miała ok20 lat!

Opublikowano

aaa dodatkowo dużo jeździłem 320i i poweru mu nie brakuje!! do tego gank silnika :dance:

z nowym silnikiem na pewno dużo jeszcze bym pojeździł bo nie zamierzam go jeszcze sprzedawać.

Opublikowano
aaa dodatkowo dużo jeździłem 320i i poweru mu nie brakuje!! do tego gank silnika :dance:

z nowym silnikiem na pewno dużo jeszcze bym pojeździł bo nie zamierzam go jeszcze sprzedawać.

320i w E30 to niestety nie udane połączenie. Troche za słaby a zużycie paliwa jak w 325i.

Jaki sens ma wkładanie 4-ro cylindrowca na miejsce innego ? Parę koni wiecej ? Kupa inwestycji..... a ile niewiadomych... blok pewnie jest inny, i w zwiazku z tym inne mocowania... Chcez wyważać otwarte drzwi...

Podobny koszt to swap na m50b25 lub innej pojemności. A masz 6 cyindrów, wiecej momentu i wiecej frajdy....

P.S. nie wspominajać o kupie elektroniki. 1-dynka jest na systemie CAN wiec potrzeba do tego pełną instalacje wszystkie czujniki , nawet ABS-u itp...

To jeden z tych "super" projektów które ostatnio znalazłem w sieci. Na forum streetracing jest E30 z silnikiem... 2.0 TDi :duh:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

chodzi oooo toooo ,że obecny silnik się kończy aaaa "buda" jest ok tzn bez "raka" i takich tam.

poza tym chcąc nie chcąc dużo jeżdżę aaa diesel :? nie wchodzi w grę aaa gaz to już w ogóle.

Opublikowano
chodzi oooo toooo ,że obecny silnik się kończy aaaa "buda" jest ok tzn bez "raka" i takich tam.

poza tym chcąc nie chcąc dużo jeżdżę aaa diesel :? nie wchodzi w grę aaa gaz to już w ogóle.

Co nie zmienia faktu że 4500 PLN za silnik i 1500 za skrzynię to dopiero połowa wydatków.... Zejdź na ziemie.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

komputer chyba da się przeprogramować tzn myślę, że ktoś się by tym zajął, poza tym miałbym ok10tyś do dyspozycji aaaa beemka i tak nie jest inie byłaby na sprzedaż. he zostanie dla dzieci hehe

pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

aaa ooo blok i takie ta się nie martwię skoro wchodzi v8 aaa podobno nawet v12 to taki silniczek...

roiliście coś takiego??

na youtube widziałem ostatnio e30 z v8 na autostradzie poza tym na autoscout24.de jest 316 z v8 http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=4647062&id=lmlhprtzwnat&sc=&make=13&model=1639&pricefrom=0&euroto=0&zip=

strasznie daje do myślenia jeśli zobaczy się cenę 999e.

Opublikowano

jakiś krzyżak tzn niemiec wrzucił na youtube filmik z top speed 118i i ciął 220km/h , domniemam, że e30 poleci ze 240km/h także mi starczy do dynamicznego poruszania

zastanawiam się czy odważyć się to zrobić??

robił już ktoś coś takiego??

Opublikowano

smieszny jesteś..-240km/h poleci mi to starczy do sprawnego poruszania sie......a potem ludzie giną na drogach...

powiedz mi po co wkladac silnik od 1 do e30 ktory ma troszke wiecej mocy i co ma lepszego? to wsadz sobie juz jakis konkretny silnik jesli dysponujesz 10 tysiacami cos z tego na pewno da sie zrobic a nie wkladac silnik od 118i...<ściana>

Opublikowano

he nie twój interes co nie?? :nienie: a twoje ele mele...

:naughty:

miałem na myśli,że skoro pociągnie ponad 200 to elastyczność na pewno będzie zadowalająca.

aaa swoją drogą to paliwo będzie kosztować już niedługo ponad 5pln! i jak za przejechanie 100km mam zapłacić 70pln jak wolno pojadę albo myśleć o gazie to lepiej dam sobie luzzzz z bemewu.

silnik jest nowoczesny z bezpośrednim wtryskie.... jeździ tylko na 98 i jest to coś takiego jak w golfie fsi lub gdi w mitsubishi...

Opublikowano

Jeśli masz do dyspozycji 10.000 PLN to sprzedaj to co masz i kup sobie np E36.

Jesli koniecznie chcesz rzeźbić to na forum beemki jest kolega który wstawi ci 2.8 lub 3.0 ze szkrzynią i bedzie wygladac i jezdzic jak fabrycznie zbudowany (za 10.000 PLN).

A powiedz mi szczerze jaki ty komputer chcesz przeprogramować ? Laptop czy domowy ? Bo od iS-a lub 325 (nie wiem jaki masz silnik bo nick/dane mówią coś innego) to sterownik nawet do zarzadzania ABS-em sie nie nada. WIdać masz minimalne pojęcie o elektronice samochodowej.

Nadal ciebie nie rozumiem dlaczego sie podniecasz tym silnikiem :mad2:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Nadal ciebie nie rozumiem dlaczego sie podniecasz tym silnikiem

Bo pewnie już go kupiŁ...

filmik z top speed 118i i ciął 220km/h , domniemam, że e30 poleci ze 240km/h

Nie masz pojącia o aerodynamice i jak na 8 postów to powinieneś trochę zmienić ton.