Skocz do zawartości

Znowu problem z regulacją nadmuchu ale inne obkjawy-Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie!!! Naprawiałe mmiecz z wymianą tranzystorów na IRF 540 3 miesiące temu... wszystko było o.k aż do sylwestra kiedy to jechałem i nagle poczułem swąd spalonych kabli coś w tym stylu odrazu wyłączyłem nadmuch i sie zatrzymałem po włączeniu samochodu i nadmuchu działa On na całej regulacji praktycznie na maxa i gdy nawet wyłączę go to tak samo wieje jak szalony tylko wtedy nie rozdziela gdzie... czy to znowu ten miecz padł czy cos innego????????? bardzo proszę o pomoc Smile

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
Jeżeli masz nadmuch to silnik działa ;) A tak na poważnie: czy panel IHKA reaguje na jakieś zmiany z twojej strony? czy steruje klapkami nawiewu? Jeżeli nie to albo panel (podmień na inny jak masz możliwość) lub moduł sterowania znajdujący się za nagrzewnicą - wszystkie wiązki (są cztery) do niego idą... Sprawdź też sam miecz - jeżeli czuć było spaleniznę to będzie ją widać. Powodzenia...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
To były jednak spalone tranzystory-wystarczy je powąchac..,a po rozmontowaniu widac że aż się prawie rozsypały dwa.... Wiem dlaczego to chyba się stało....Gdy składałem miecz do kupy to zamiast skręcic na te śrubki poprostu pozalewałem poxipolem i może nie miały wystarczającego styku i w końcu po tych ponad 2 miesiacach dopaliły się.....Miałem założone IRF 530 teraz chyba kupie te IRF 540 będą mocniejsze i skręce na śrubki.....

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/