Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż ostatnio umarł mi alternator tydzień temu a tymczasem 3 dni temu pojawił się dziwny dźwięk bo zaraz po odpaleniu auta spod maski słychac takie dryń dryń i to dosyć mocno takie jakby własnie dynienie i to przez kilkanaście sekund tak do minuty potem zanika zawór to nie jest bo one wydają inne dźwięki nie wiem czy to coś w uszkodzonym laternatorze ale na mój gust słychac to z okolic kolektora dolotowego jutro autko idzie do mechanika na naprawę alternatora i wymianę świec pytanie czego mam jeszcze szukać co może generować taki dogłos

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

No właśnie mam wrażenie że chyba nie bo to dżwięk ciągły jaki musiałaby wydawać seria jakichś częsci ewentualnie łańcuch pasek takieprzeciągłe te odgłosy i trwa ze 2 sekundy potem pół sekundy przewry i znowu

Olej to Lotos Synthetic 5W-40W

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
napraw alternator wpierw później szukaj. Możliwe ze ma bicie w zależności co sie w nim posypało
(OO)=== OO===(OO)