Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem prędkościomierz nie wskazuje prędkości ,jak go zdemontować, aby przeczyścić styki (E36 1994). Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano
jak go zdemontować, aby przeczyścić styki (E36 1994).

Odkręcasz 2 śrubki nad szkiełkiem licznika. Delikatnie wyciągasz np: malutkim płaszczakiem. I teraz pytanie? Mnie nie chciał wyjść pomiędzy kierownicy (nie mam regulacji). Ale delikatne jej odciągnięcie kilka mm załatwiło temat.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Witam mam problem prędkościomierz nie wskazuje prędkości ,jak go zdemontować, aby przeczyścić styki (E36 1994). Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam

jestes pewny ze to przez styki?

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Jesli masz kierownice 3-ramienna to jej nie musisz odkręcać-troche manipolacji licznikiem po jego odkreceniu i wychodzi bez problemu. Jesli 4-ramienna to niestety musisz odkrec kierownice(jak masz poduche to przedtem odepnij akumulator!)

Jeśli licznik przestał działać z dnia na dzień to obstawiałbym czujnik predkosciomierza(z tyłu w moście) albo jego połączenie gniazdo-wtyczka

Jakby co to mam taki na sprzedaz :cool2:

Opublikowano

to jest do E-46 ale 36 jest podobnie...http://www.e46fanatics.com/howto/howtodetail.php?howto_id=26.

fotki jak rozebrac :P

tu masz fotki jak wyciagnac licznik E-36 ...http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?p=4967409.

Opublikowano

ten temat o wyjmowaniu i rozbieraniu licznika był na forum już kilka razy, nawet sam się kiedyś wypowiadałem. UWIERZCIE MI!!! Da się wyjąć zegary w e36, w kierownicy czteroramiennej z poduszką, bez regulacji kierownicy. Robiłem to z 5 razy bez uszczerbku na sprzecie. jak kiedyś będę się nudził w pracy w sobotę to zrobię parę foto i zapodam na forum.

całość przy ostatnim razie z wyjęciem i założeniem zegarów zajęła mi max 20 min.

a mam taką kierownicę jak jest na foto w drugim linku u zbigniewst

w tą sobotę podświetlam popielniczki, ale może w następną.