Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem. Zaświeciła mi się kontrolka klocków hamulcowych (wykrzyknik w kółeczku). Wymieniłem klocki z przodu i z tyłu a kontrolka się nadal świeci. Mechanik sprawdził stan płynu hamulcowego i też jest ok. Twierdzi że wszystko jest tak jak powinno a kontrolka zgasnąć nie chce. Pojechałem na komputer i też nic, nie ma żadnych błędów, wszystko jest ok. Pomóżcie bo nie mogę patrzeć jak się to ustroństo świeci i mnie denerwuje.
Opublikowano

Moze dlatego ze to nie jest kontrolka klocków hamulcowych tylko od hamulca ręcznego i poziomu płynu.

Kontrolka od klocków to kóleczko a po jago obu stronach sa takie 3 jakby małe cegiełki...

Bandite Motor Wagen
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ta kontrolka informuje Cię że masz mało płynu hamulcowego.
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
A moze mechanik nie wział pod uwage tego ze płyn ma własciwosci hygroskopijne, czyli ze po długim czasie moze miec w sobie wodę. Zaleca se wymiane plynu hamulcowego co 2 lata ale nikt tego zazwyczaj nie robi. Dopiero mróz mógł zrobic robote i zaczeło swiecic.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Już się umówiłem z mechaniorem. U mnie zaświeciła się kontrolka płynu hamulcowego (zgodnie z przesłaną wyżej rozpiską). W środę wymienię płyn to zobaczymy.