Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

zwrocilem sie do urzedu celnego z podaniem o zwrot akcyzy.

i oddali, ale zamiast wyliczonych przeze mnie ponad 2tysiecy wyszlo niespelna.....kilkadziesiat zlotych. A to dlatego, ze wg info-expert-a moj pojazd z 95roku na moment sprowadzenia w 2004roku mial wartosc ponad 30tys pln, co jest bzdurą zawyzoną o ok 50% jak nie lepiej.

chce napisac odwolanie - ale musze miec punkt zaczepienia.

potrzebuje srednią cene mojego auta na maj 2004roku.

Najlepiej wg info-experta, ale jak ktos ma inny akceptowalny system to tez moze byc.

wiadomo. celnik-nie przeczoznawca, znac sie nie musi co do modelu, wiec mogl sie pomylic. i zakladam ze to zrobil.

PS. auto mialo przerysowany caly bok (mam fotki i moge to udowodnic) a takze ustereke automatycznej skrzyni biegow (co jest wpisane w umowie). Jak to procentowo wplywa na ubytek wartosci pojazdu?

Jesli ktos moze mi pomoc prosze na priva -podam szczegolowe dane auta.

[email protected]

pozdrawiam

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
Moim zdaniem powinienes załowac ze nie wpisałes mniejszej sumy na umowie czy fakturze. Podeszłes do sprawy w miare uczciwie to Cie RP doceniła...
Bandite Motor Wagen