Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam problem: gdy pojeżdze swoim bmw troche i jak silnik jest ciepły i jak sie gdzies zatrzymam i wyłacze silnik to pozniej jak chce go właczyc to nie zawsze( w wiekszosci prob) nie chce zapalic za pierwszym razem!!!!! najczesciej za drugim pali! co to moze byc?? świece mam wymienione, aku jest sprawny i trzyma nawet w duze mrozy, kable mam ok, pierscienie i sprzezanie ma bardzo dobre!!! co to moze byc? moze to wina zaworu cisnienia paliwa na listwie wtryskowej bo jak byulem kiedys u mechanika to zmierzył i powiedział ze cisnienie jest dobre 0,3Mpa czy 3 bary jakos tak ale powiedział ze zawór nie trzyma cisnienia bo wskazówka na czujnijku od razu opada a powinna wolno opadac! czy to moze byc wina tego zaworu??? słyszałem tez o czujniku temperatury silnika ze moze zle podawac paliwo i go zalewac! gdzie sie ten czujnik znajduje??

jak myslicie co to moze byc?????POMOCY!!!!!!!bo juz nie moge patrzec jak mecze swoja beatke przez to chełtanie!!!!!moje bmw to 318is coupe m44 1.9l

POZDRO!