Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Zaraz po zapaleniu silnika obroty skoczyły wyżej niż zwykle i na wyświetlaczu Check Control wyświetlił się komunikat: "Hromslicht Elecktrik Botrichsanloitung". Zgasiłem silnik i zapaliłem go ponownie i było już wszystko OK i jak narazie drugi raz to się nie zdarzyło, ale jakoś mnie to irytuje. Może ktoś przybliży mi znaczenie tego komunikatu, przeszukiwałem forum ale niestety nic nie znalazłem, a bardzo mnie ciekawi co to miało znaczyć. :)

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

betriebsanlaitung- zznaczy zobacz w insrukcji i zawsz pojawia sie ten komunikat z innymi

bremslichtelektrik- instalacja swiatel stopu, moze byc uszk wylacznik stopu pomimo ze np sa swiatla.

najpierw sprawdz oswietlenie, pozniej zobacz czujnik przy pedale hamulca, moze byc dwu- lub czterostykowy

Opublikowano
OK, dzięki, a już myślałem że to coś poważnego :) Naszczęście już ten komunikat się nie pokazuje, ale jak by się zdarzyło to już będe wedział gdzie szukać przyczyny. :)

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5