Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie ma sie o E46 z 2000 r z 2.0 dieslem... sedan

gdzie sa czujniki Airbagow chodzi mi glownie o przod auta...?

I czy jest mozliwe ze auta z stluczonym swiatlem przeciwmgielnym peknietym relektorem i nie znacznie lekko przygniecionym zderzakiem przednim oraz maska miala wywalony Airbag kierowcy ?

Wszystko jest na aucie i wszytsko sie trzyma... az ciezko zobaczyc...

Dobre punktowe trafienie ?

Opublikowano
z tego co mi wiadomo w e46 nie ma czujników poduszek- są czujniki opóźnieniowe w samych poduszkach - działają w momencie kiedy tworzy się przeciążenie (np. w momencie uderzenia w przeszkode i gwałtownego zatrzymania auta), kiedy na siedzeniu ktoś siedzie, jeśli odpaliła poduszka kierowcy to zapewne tez napinacz pasa o ile kierowca miał zapięte pasy. jest możliwe, że stłuczka była niewielka ale przeciążenie wystarczające żeby czujnik odpalił nabój w poduszcze.
Opublikowano

patrzac tak logicznie to chyba musial miec zapiety pas zeby poduszka odpalila...

czyli to przeciazenie mierza jakos pasy ? ok czyli mniej wiecej pomuje...

myslalem ze sa czujniki... z przodu gdzies przy ramie i jako one dostana... wtedy poduchy leca...

hmm czyli poducha jest cala do wymiany... to stsosunkowo maly koszt... a napinacz pasa tez ?

Opublikowano
ale co się dzieje tak w ogole?? świeci się kontrolka na desce czy co?? ktoś coś tam zmieniał dłubał czy coś??
Opublikowano

Nie tylko znalazlem auto ktore by mi odp...

ale niestety z takim defektami...

no i cena jest dosc przystepna... moze biorac pod uwage rzeczy jakie trzeba zrobic to nie okazyjna ale choc troche...

glownie to sedan z oryginalnym Mpakietem z alcantara itd... a to ciezko trafic... i caly fabryczny...

i zastnawiam sie czy warto...

auto ma lekko pokiereszowany przod tzn pekniety reflektor brak halogena jednego i pogiety naparwde minimalnie zderzak z maska az ciezko zobaczyc...

i cena to 27 tys zl na nasze + oplaty itd...

Opublikowano
zależy jaka cena:) to dobry silnik, zrobić się da wszystko, poduszka to nie jest wielki koszt zależy jaka kierownica (czy m-pakiet -okrągła poduszka, czy zwykła - cena ok 400-1000zł w zależności od tego jaka) napinacz pasa to grosze - ok 200zł w bmw + oczywiście robota sterownika jeśli coś jest odpalone ok. 200zł, a to auto jest w Polsce?
Opublikowano (edytowane)

kierownica jest ta nowa multifunkcyjna wiec AirBag 1000 zl mysle ze z ceny mozna jeszcze zjechac... podejrzewam ze facet dostal ladne odszkodowanie bo jak mu policzyli naparwe na oryginalnych czesciach... to pewnie ladnie wyszedl...

ABS, alarm, automatyczna klimatyzacja, boczne poduszki powietrzne, czujnik parkowania, elektryczne szyby, elektryczny dach, felgi aluminiowe, klimatyzacja, komputer pokladowy, kontrola trakcyjna, ogrzewane siedzenia, poduszka powietrzna, poduszka powietrzna pasazera, radio z odtwarzaczem kasetowym, reflektory ksenowe, reflektory przeciwmgielne, tempomat, wspomaganie kierownicy, wyposazenie skórzane, zamek centralny, alcantara, Mpakiet I felgi itd...

http://equus.wrzuta.pl/obraz/yS9E3V14U5/121986237_5

http://equus.wrzuta.pl/obraz/qS8xZO5rT1/121986237_4

http://equus.wrzuta.pl/obraz/mxfGYDrWNP/121986237_3

http://equus.wrzuta.pl/obraz/kzandxo0xz/121986237_2

Edytowane przez eqs
Opublikowano
powiem tak - ja za compacta z 2002r. zapłaciłem 18000zł w Polsce z naprawą i ze wszystkim wyszedł mnie ok 25-26Tyszł - był lekko uszkodzony i ma 84tys oryginalnego przebiegu, za sedana 320 diesla dla taty z 2001r. po lifcie w m-pakiecie zapłaciłem 17500zł też w Polsce z naprawą wyniosło ok 28000 może 30000 tyś (ten był uszkodzony troche bardziej) - wszystko zależy od tego co jest uszkodzone jak masz zdjęcia to mniej wiecej moge Ci powiedzieć ile to może kosztować bo siedzę troche w temacie odnoścnie tych aut ostatnimi czasy - oczywiścei zdjęcia nie oddają w 100% rzeczywistości
Opublikowano

z takimi uszkodzeniami jakie sa na zdj... to mozna jezdzic spokojnie ;)

licze ze w 3 tys zl mozna sie zamknac... ;) z ladnym zrobieniem... poduszka 1000 zl napinacz 200 zl reflektor zalezy czy szklo poszlo... czy co... bo wyglada na sprwny... wiec pewnie da sie uratowac... 300 zl halogen z 200 zl zderzak z 400 zl malowanie z 600 zl

na chwile obecna auto nie jest mi jakos super potrzebne... prace mam na miejscu dojazd na uczelnie tez mam a w razie w mam 2 auto w domu ;) wiec moze stac w garazu i poczekac na dobre zrobienie...

Opublikowano
nie moge obejrzec teraz tych fotek ale wieczorem na nie zerkne - zderzak do m-pakietu kompletny z 1000zł, halogen ok 400, dobre malowanie ok 250-300 zł za element, ciekawe czy podłużnice nie są ruszone na 100% - w 3000zł myśle że się nie zmieści - jesli poduszka odpalona to bym stawiał że tylko tak dobrze wygląda bo może jest podszykowany do sprzedazy
Opublikowano

Po dluzszych walkach z sprzedajacy musze stwierdzic ze z autem jest cos nie tak...

facet podaje szczatki informacji... doslownie slowa a nie zdania...

1 wlascicielem a auto nie ma zadnych ksiazek serwisowych...

auto nie bylo serwisowane w BMW - ciekawe jak on rozwiazal problem z gwarancja... pewnie tak pisal bo mozna bylo sprawdzic ze na 2 serwisie auto juz mialo tyle przebiegu co pewnie teraz ;)

Przebieg jak na diesla troche malawy...

soczewki reflektorow i odcien lakieru jakos dzwinie wyglada na auto ktore ma 100 tys...

no i facet nie chce podac VIN podal 6 pierwszych cyfr... wiec cos napewno jest nie tak...

Auto ladne do wymiany podobno 2 poduszki i zderzak z reflektorem... halogen i poprawic maske...

choc watpie zeby bylo to prawda...

ponizej link do ogloszenia...

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bcb43gmxhyvh

szkoda... :(