Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ta regulacja, po strzale gazu, przepływomierzowi niby nic sie nie stało.Wymieniłem świece kopułke i rozdzielacz. Także rure doprowadzajaca powietrze.

A mam tu w kolo ojej miejscowości takich speców że szkoda gadać.

Co jest odpowiedzialne za regulacje tych obrotów, czym i gdzie pokrecić żeby to uregulować.

Obroty sa za wysokie na benzynie jak i na gazie, wiec trzeba wyregulować na benzynie.

Acha silnik 2 litry w e28 - chyba nie ma czegos takiego jak sonda lambda ?

Ta śróbka przy przepustnicy to chyab nie jest jedyna regulacja ?

Prosze szanownych kolegów o pomoc w tej kwesti

A jeszcze właściwie jakie obroty powinenem mieć 900 ?

Jacek

520i e28 1984 r. - już nie mam

Opublikowano

Ech chyba się tu wiele nie dowiem, na innych forach jakoś koledzy są bardziej chętni do pomocy.

Sam sobie poradziłem choć nie iwem czy wszystko dobrze zrobiłem.

Może jednak ktoś mi pomoże ?

Co reguluje śruba na imbusa przy przepływomierzu ?

Jacek 520i e28

Jacek

Opublikowano

8)

Cześć, ta śruba o której piszesz, to skład mieszanki :!:

Wiem że kręcąc nią na "oko" :wink: poprawia czasami prace wolnych obrotów.

(wiem bo sam sprawdziłem)

Ale jak podjedziesz na analizator spalin, to na 90% okarze się że skład mieszanki jest zły-jeżeli kręciłes.

Mówisz 520i silnik pewnie M20...

a z którego roku :?:

jeżeli poniżej 85 to pomiędzy przepływomierzem, a kolektorem ssącym (taka gruba czarna guma) jest "czujnik dodatkowego powietrz (napewno od tej czarnej gumy dochodzi do niego jakaś rurka) i tam jest sróba, którą możesz ustawić iliść samego powietrza.

pzdr.

mam nadzieje że pomogłem :twisted:

w razie czego pisz smiało

titto E28 535i

rekin jest mój... po 10 latach ponownie :)
Opublikowano

>Cześć, ta śruba o której piszesz, to skład mieszanki :!:

>Wiem że kręcąc nią na "oko" :wink: poprawia czasami prace wolnych >obrotów.

>(wiem bo sam sprawdziłem)

>Ale jak podjedziesz na analizator spalin, to na 90% okarze się że skład >mieszanki jest zły-jeżeli kręciłes.

no kręciłem na oko, a właściwie na ucho :D, no i pewnie bedzie zły skład mieszanki.

>Mówisz 520i silnik pewnie M20...

>a z którego roku :?:

520i 1984 r. a model silnika nie wiem na pewno ale zdjae sieze m20

>jeżeli poniżej 85 to pomiędzy przepływomierzem, a kolektorem ssącym >(taka gruba czarna guma) jest "czujnik dodatkowego powietrz (napewno >od tej czarnej gumy dochodzi do niego jakaś rurka) i tam jest sróba, >którą możesz ustawić iliść samego powietrza.

niedawno własnie wymieniałame ta rure i węże bo spraciały, jutro poszukam tej regulacji.

Dzieki za odpowiedź

Już od dłuższego czasu nie moge dać sobie rady z własciwą regulacją, juz mi sie znudziło jeżdzenie po mechanikach co nie majao BMW pojęcia i postanowilem wziaść sie sam za to. No lae ciagle żeby równo chodził obroty muszą być 1000- 1100 a chyba powinny być mniejsze :(

A masz moze jakąś ksiązke albo jakieś CD z opisem regulacji ?

Pozdrawiam Jacek e28 520i 1984r.

Jacek