Skocz do zawartości

elektryka + fabryczny alarm 520i '92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem Was zapytać

1. co to jest za pucha zaznaczona na poniższym rysunku

http://img442.imageshack.us/img442/438/machayi8.png

siadły mi wycieraczki i spryski ... przekopałem już skrzynke bezpieczników i przekaźników pod maską po lewej stronie,

skrzynke pod tylną kanapą także i nigdzie nie znalazłem

modułu wisch-wasch, przekaźnika,

bezpiecznika odpowiedzialnego za pracę wycieraczek.

znalazłem rysunek takiej puszki.. są w niej szukane przezemnie

przekaźniki tylko gdzie ta puszka?

http://img299.imageshack.us/img299/4517/puchapy3.jpg

Jak myślicie czy w tej skrzynce po prawej stronie są jakieś przekaźniki?

2. Jak działa fabryczny alarm...

Gdy zamykam centralnym i przytrzymuje dłużej kluczyk w pozycji

prawo to domykają się wszystkie szybki i szyber a także słychać

charakterystyczny pik i dioda na kokpicie się uaktywnia i świeci

ciągłym światłem? Czy to prawidłowe działanie? I gdy już taki alarm

jest aktywny to w jaki sposób chroni on auto? Widze że czujki są w słupkach zamontowane.

Opublikowano

Filtra kabinowego tam raczej nie ma.Trudno powiedzieć co jest na tym rysunku ponieważ E34 ma aku pod maską lub pod kanapą.Jeśli jest pod macha to właśnie tam w tej skrznce.

Fabryczny alarm napewno ma funkcje "przechyłu" tzn jeśli Twoje auto zacznie się podnosić to wyje.Normalne także jest to że szyby i szyber domykają się po przytrzymaniu kluczyka.Ale co do diody palącej się cały czas to nie wiem,u mnie tak jakiś czas było.

Pzdr

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
pod ta "puszka" z tego co sie orientuje to jest chyba filtr kabinowy :idea:

No to mnie teraz ubawiłeś :) :mad2: :jawdrop: :duh:

Spróbuj go wymienić to sie przekonasz czy tam jest, a na pewno bedziesz zaskoczony "prostotą" wymiany.

Moduł typu kaseta jest ukryty pod dodatkową obudową pod siedzeniem. Skrzynka bezpieczników rozni sie zaleznie od poziomu wyposazenia i rocznika.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Filtra kabinowego tam raczej nie ma.Trudno powiedzieć co jest na tym rysunku ponieważ E34 ma aku pod maską lub pod kanapą.Jeśli jest pod macha to właśnie tam w tej skrznce.

Fabryczny alarm napewno ma funkcje "przechyłu" tzn jeśli Twoje auto zacznie się podnosić to wyje.Normalne także jest to że szyby i szyber domykają się po przytrzymaniu kluczyka.Ale co do diody palącej się cały czas to nie wiem,u mnie tak jakiś czas było.

Pzdr

:mad2: :mad2: no aku tam tez nie ma panowie sprubujcie tam aku wsadzic :nienie: :modlitwa: :modlitwa:

znajduja sie tam kompy/moduly np zaplon/ abs itp itd.. aku jezeli jest pod maska to jest przed ta puszka.. no albo pod siedzeniem...

takze nie piszcie jezeli nie jestescie pewni bo sie potem czyta glupoty...

pozdro

Opublikowano
Znalazłem rozpiskę bezpieczników pod siedzeniem którą kiedys zamieszczałem. Oczywiscie jeśli masz inną skrzynkę daj znać a ja zamieszczę.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=466768&highlight=#466768

moja skrzynka pod siedzeniem jest bardzo podobna do tej której zamieściłeś pierwszą tzn typ A z '94, jednak u mnie nie ma miejsca na

przekaźnik k12 i bezpieczniki odpowiadające za prace układu mycia/wycierania... są zapewne gdzieś w innym miejscu schowane.. przypominam że moja autko jest rocznik '92