Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam moje 535 niechce odpalć z rozrusznika, niema iskry, ekonomizer nie rusza się, jak ją szarpne na linie to załapie chodzi normalnie, jak następnie ją zgasze to nieraz zapali z rozrusznika nieraz nie tak jak jej się zachce, natomiast z liny zawsze i to nawet wystarczy lekko ją szarpnąć lub lekko pchnąć ????
Opublikowano

Temat jakby podobny był niedawno... chodziło w sumie o diesla ale może u ciebie jest podobnie a mianowicie rozrusznik umiera i pobiera tyle prądu że może już brakować na iskrę.

Nie wiem może się mylę jak tak to proszę mnie poprawić...

Opublikowano
dzięki za podsunięcie przyczyny, coś z rozrusznikiem jest faktycznie różnie raz lepiej kręci raz gorzej, sprawdze to dogłębniej, ale jak coś komuś jeszcze innego przyjdzie do głowy to prosze o informacje będe wdzięczny. pozdrawiam wszystkich pomocnych forumowiczów
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli nie rozrusznik to trzeba szukać przyczyny tak dużego poboru prądu-sprawdz czy silnik jest dobrze zmasowany.Weteran... :shock:
Opublikowano
witam ponownie, masa silnika jest dobrze,stacyjka sprawdzona,podejżewam jakiś czujnik tylko niewiem który wziąść pod lupe,może ktoś wie którym sie zainteresować ???
Opublikowano
Myślisz o czujniku polozenia wału?? To raczej nie jego wina bo z popychu teza chyba by nie odpalił. Moj znajomy przerabiał ten problem ale auto nie odpalało wcale.Wymienił czujnik i jest ok tyle ze to bylo w E32 735

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a jednak.. i juz wszystko oki?

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...