Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanko.

Otóż zakupiłe auto (e39 99r 2.5l) z Niemiec i jestem na etapie załatwiania spraw urzędowych.

Mam juz prawie wszystkie wymagane dokumenty, jutro jade do urzędu celnego aby załatwić akcyze następnie do wydziału komunikacji aby zarejestrować auto.

Moje pytanie jest nastepujące czy wymagane jest w wydziale komunikacji zaświadczenie o zwolnieniu podatku VAT? (o tym dokumencie zapomnialem)

Jak długo czeka się na decyzje w urzędzie celnym?

Ile trwa załatwianie rejesteacji w wydziale komunikacji i czy jest możliwość załatwienia tego samego dnia? Jakie dokumenty są potrzebne do uzyskania tablic próbnych?

podejrzewam że w okresie przed świątecznym będzie spory tłok, bo nowe przepisy mówią że trzeba mieć dowód rejestracyjny niemiecki. Ja właśnie takowy posiadam. Czy dzięki temu bedzie łatwiej zalatwić rejetracje?

Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano
kurcze czego sie czepiasz, w BMW napisałem temat bo tylko na tym dziale "siedze", ale po późniejszym przejżeniu zdecydowałem sie tutaj ponowić temat bo to odpowiedni dział.
Wszystko z Miłości do Bawarii