Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Przeszla pora i na wymiane swiec jak i rowniez kabli WN...

Z tego co widzialem na RealOEM.com to do mojego 316 Compact pasuja swiece NGK BKR6EK i takie ponoc sa sprawdzone i jest z nimi ok...

Ale...

Znalazlem jej "niby" lepszy odpowiednik a mianowicie NGK BKR6EQUP, ktora jest 4-elektrodowa...

Czy warto dac 20 zl wiecej na swiecy??

A co do kabli to jakie moglibyscie mi polecic??

Dziekuje i Pozdrawiam :)

Opublikowano
Jeżdżę na tych pierwszych i jest ok, silnik równo pracuje, wg instrukcji zalecane to: Beru 14FLDUR4 UF79, Bosch F7 LDCR FR 78 X, i wspomniane NGK, ja bym nie kombinował z innymi, kiedyś wsadziłem do opla czteroelektrodowe briski i były problemy z rozruchem zimnego silnika. Przyrostu mocy też jakoś nie zauważyłem także od tamtej pory montuje tylko zalecane przez fabryke.
Opublikowano

Jeżeli producent przewiduje tamta świece do twojego auta mam na myśli ta 4 elektrodową to kupuj to świeca to platyna o dłuższej żywotności będziesz miał spokój na 40 000

ja postawiłem na jakość i żywotność oraz mniejsze spalanie i parametry kupiłem irydowe. Następna wymiana czeka mnie za około 100 000 km

Opublikowano
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.