Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

posiadam od 3,5 miesiaca Bmw e39 w dieslu 3-litrowym do tego czasu autko nie sprawailo zadnych mi problemow palilo okolo maks 10,5 kitrow w miescie (zaznaczam ze nie jezdze tez jakos wyczynowo tyllko spokojnie i raczej nie staje w korkach), ale od dwoch tygodniu zaczela palic okolo 13,5 - 14 litrow ropy i nie wiem co jest powodem tego bo nic nie zmienlem w swojej jezdzie ani drogi ktorymi jezdzilem tez sie nie zmienily bo w sumie codzinnie jezdze to sama drogo do pracy i z powrotem. Bylem juz na komputerze i zaden blad tez nie wyskoczyl, tez mi sie wydaje ze nie stracila mocy! jak na moje oko wszytsko jest tak samo tylko ze wiecej pali. prosze o pomoc moze mial juz ktos taki przypadek i wie co to moze byc badz co najlepiej zrobic. pozdraiwam i czekam na odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zima przyszła :)

Sorki nie mogłem się powstrzymać :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
jeśli takie spalanie pierwszy raz sie zdarzyło to może być kiepska ropa plus troche mrozów. Jeśli jest to wynik po conajmniej dwóch tankowaniach to w pierwszej kolejności sprawdziłbym filtr powietrza (chyba że wymieniony po kupnie) i przepływomierz.
życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
Zima przyszła :)

Sorki nie mogłem się powstrzymać :mrgreen: :mrgreen:

Heheh, no właśnie.... I tak jak powyżej, rodzaj ropy ma kolosalne znaczenie, sam sie o tym przekonałem :roll2:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Witam jesli chodzi o zime to akurat do mnie nie przyszla poniewaz ja jestem w irlandii i tu nie ma mrozow, ogolnie okolo 10 stopni! i tankkuje tylko na shelu rope