Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdy juz sie zrobilo zimno i otwieram dzwi z pilota od alarmu otwiera mi centralny wszystkie dzwi ale dzwi os kierowcy nie dokonca tzn musze wlozyc kluczyk i otworzyc samemu bo rygielek sie nie wysowa do konca

jak jest ciepla tzn na +5st/c to wszyystko oki

co to moze byc??

Opublikowano
gdy juz sie zrobilo zimno i otwieram dzwi z pilota od alarmu otwiera mi centralny wszystkie dzwi ale dzwi os kierowcy nie dokonca tzn musze wlozyc kluczyk i otworzyc samemu bo rygielek sie nie wysowa do konca

jak jest ciepla tzn na +5st/c to wszyystko oki

co to moze byc??

WD-40 i do dziurki na rygielek, do dziurki specjalnej do smarowania, do dziurek od kluczy, w każdych drzwiach :)

Mi też świrowały zamki, czasem ciężko było auto otworzyć. Po tym zabiegu wszystko ok.

Pozdrawiam

Opublikowano

http://bmwe32.masscom.net/

W dziale 'body and interior' artykuł 'doorlock bracket'

Przyczyna to pęknięty uchwyt mocujący mechanizm zamka albo wygiety drut pina drzwiowego. Przy wyższej temperaturze mechanizmy lżej pracują i dlatego działa. Może to być również kwestia przesmarowania mechanizmu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie nie da sie wogule przekręcić kluczyka w zamku ani u kierowcy ani u pasażera nie wiem co jest chyba bede musiał wymienić zamek u pasazera nawet centralny nie działa