Skocz do zawartości

325 automat check - inspekcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Napalilem sie mocno na e30 87' cabrio 325 w automacie. Nie pali sie zadna lampka inspekcji ( nic w ogole w tym polu ) za to pali sie check ( pod zegarami ). Macie jakis pomysl? Poza wrzucaniem na komputer - to zrobie oczywiscie przed kupnem ale chce wiedziec przedtem sie zorientowac czy w ogole sie nim interesowac. Silnik chodzi przepieknie rowniutko ( na postoju ) i pali od razu. Dzieki za szybka odpowiedz.
Opublikowano

jak ma nad lusterkiem wskaźniki od CHECK'a to zdemontuj je i sprawdź czy kostka jest podpięta

(spotkałem się z takim przypadniem)

a swoją drogą to czy ten CHECK gaśnie po skasowaniu do guzikiem nad lusterkiem????

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

nie wiem czy gasnie bo samochod stoi w komisie i ogladalem go w godzinach pracy wiec sie spieszylem. cos jest nie halo z tym samochodem bo stoi od lata w komisie a stan wyglada na prawie idealny. a propos moze ktos sie do niego przymierzal albo ogladal http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39924633

. Stoi w warszawie na pulkowej.

Opublikowano

Ja bym go brał. Gdyz lada dzień a to znaczy od 1 lutego beda obowiazywaly nowe przepisy oplat za sprowadzane samochodu z panstw unijnych. Tzn. zamiast tak jak bylo odo tej pory akcyza. Powyzej 7 latka 65% od wartosci zakupionego auta. Teraz bedzie w zależnosci od redukcji spalania czyli normy EURO (1,2,3 lub 4) ta najsałbsz norma czyli EURO 1 bedzie kosztowało 4 zł za cm3 czyli jesli jest auto 2500 cm3 to oplata wyniesie 10.000zł :shock: . za kazda inna norme jest zlotowka taniej czyli EURO2- 3zł cm3; 3-2zł; a 4-1zł. Ja w swojej dopiero swprowadzonej betce tez mam CHECK control swiecacy sie ale po pewnym czasie gasnie. Prawdopodobnie zwiazane to jest z inspekcja i wymiana oleju (moze rowniez niski poziom o jest go malo). W przydatnych linkach na dole jest link do strony na temat CHECK i wyswietlanych komunikatow. Polecam

Pozdrawiam :wink:

PS A jaka jest jego cena :?:

Opublikowano
14900, ale nie podkupywac!!! Jestes pewny z tą datą???? 1 lutego to ja dopiero pensje dostaje :oops:
Opublikowano

TAK. Na 100%. Własnie co kupiłem samochów i musze robić wszytkie opłaty zwiazane z przywiezieniem go z niemiec. W urzedzie celnym widnieje rozpiska do kiedy nowy system oplat ma wejsc. Niech pan sie dowie dokladnie jak ma to przebiegać. Moze samochody w których faktóra zakupu jest wczesniejsza niz ten rok mozna cos jeszec zrobić. Ja bym samochodzik brał. Jesli silniczek chodzi jak potrzeba to nawet bym sie nie zastanawiał.

Pozdrawiam