Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Czy ktoś z was wymieniał kiedyś łańcuch rozrządu?. Jak wyglądają znaki czy to takie gropeczki. U mnie na wałkach ssących kropeczki się pokrywają, natomias na wałkach wydechowych kropeczki miają się o 2 mm czy tak ma być? i gdzie znajduje się reszta znaków zlokalizowałem tylko te przy wałkach.

Pozdrawiam

Opublikowano
Na tym zdjęciu widać stare ślady ,że ktoś już tam grzebał i przestawił wałek. Najwarzniejsze są blokady. Zakładasz łańcuch zwalniasz napinacz i wtedy dokręcasz koła i musi pasować, ja jeszcze dla pewności przekręcam kluczem wał dookoła, lekka korekta ustawień i jest git.
BMW sie nie psuje
Opublikowano
A wie ktoś może jak zablokować wał korbowy??, i będę jeszcze wdzięczny za podpowiedzi jak odkręcić koło pasowe:) najlepiej by było zablokować wał tak mi się wydaje ale gdzie wsadzić blokadkę:)
Opublikowano

Pod rozrusznikiem jest taki korek plastikowy,wyciągasz korek wkładasz blokade , ja stosuje śrube lub wiertło.

a zreszrą masz tu ło rycine

http://www.marek760i.republika.pl/blok.jpg

BMW sie nie psuje
Opublikowano

No niestety u mnie nastąpił totalny zgon:( musze kupić drugi silnik ew. blok, przepaliła się ściana oddzielająca tłoki od siebie, tu były by extra rozwiązaniem pływające tuleje,

ale niestety.

Więc temat rozrządu zostawiam na przyszłe czasy, teraz zabieram się za szukanie bloku najlepiej z tłokami i wałem.

Opublikowano

No to kupa.

Niewiem czy w instytucie spawalnictwa precyzyjnego w Gliwicach by tego nie zrobili, ja tam zawsze woże głowice do sprawdzenia, i z tego co widze robia tam cuda, t i pewnie ten blok by wyremontowali bo to w końcu miejsze koszty niz nowy motor

BMW sie nie psuje