Skocz do zawartości

PROBLEM Z CZUJNIKIEM OBROTOW WALU LUB CO INNEGO ? GASNIE ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hmm to tak ; jadac sobie obojetne wolno szybko nagle tak jakby braklo iskry po chwili strzeli z rury i jedzie dalej :worried: nigdy sie to nie zdarzylo na zimnym silniku tylko po dluzszej jezdzie zreszta nie ma reguly poprostu jak sie rozgrzeje . Czasmi po odpaleniu na cieplym warjuja obroty po chwili gasnie a za trzecim odpaleniem jest wszystko oka . stoisz na swiatlach a tu cyk i zgasl to go odpalasz faluja obroty przygazuje i wszystko oka :mad2: bledy z komputera : blad czujnika polozenia walka rozrzadu . teraz pytanie czy ten czujnik moze robic takie cos ? bo z tego co wiem przy tym bledzie ukrywa sie blad czujnika obrotow walu bo bardziej bym mu przypisywal takie zachowanie silnika :jawdrop: teraz pytanie ktory wymienic i jakie sa koszta a moze ktos taki posiada i mu lezy :roll: a moze to inny problem :mad2: prosze o pomoc :modlitwa: :idea:
Opublikowano
Ja mialem podobnie i u mnie to był czujnik polożenia wału korbowego, koszt jak dobrze pamietam to cos ponad 200 zl :D Kupiłem nowy na Allegro a sprzedający miał nick martusia001 czy jakos tak-poszukaj warto czujnik nowy i oryginał :cool2: a i przy tym cena bdb.Jak zawiozlem do mechanika i powiedziałem za ile kupiłem to nie chciał uwierzyc. Mnie akurat wymiana nic nie kosztowała ale to koszt w granicach 50zł. Po wymianie auto wyraznie odżyło i nabrało wczesniejszego wigoru :dance: Pozdrawiam.
BMW e-39 523i