Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

czy można zastąpić przepływomierz klapkowy przepływomierzem tym z czujnikiem w "rurce" ? Myśle sobie że zasada działania pewnie jest podobna czyli zmieniający sie opór na stykach przepływomierza informuje sterownik silnika o ilości przepływu. Pytanie tylko czy zakres wskazań klapkowego i tego w "rurce" jest identyczny lub przyzwoicie podobny. Może ktoś robił taką przeróbke albo się oriętuje jakie przepływomierze sa do siebie podobne. Dokładniej mówiąc chodzi mi o zastąpienie przepływki klapkowej w E30 M20B20. Czy jest to możliwe bo wiem że ten silnik był też e 46 320i a tam jest właśnie przepływka w "rurce" i tez ma 3 piny na wtyczce. Wiem że amatorsko to opisałem ale chyba wiadomo o co mi chodzi.

Pozdro !!!

Piotrek

Opublikowano
Silniki o których piszesz dzieli technologiczna przepaść nigdy w e-46 nie było silnika m20b20.Co do przeróbki to coś czytałem ale nie pamiętam czy na tym forum ,kosztowna a efekt mało zadowalający z tym że przepływomierz był zastąpiony MAP-sensorem.