Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam znowu problem... jakies 3 tygodznie temu kupilem nowy akumulator bo stary juz byl martwy... wchodze dzis do samochodu a tu akum rozladowany.pare dni juz odczuwalem ze jest troszke slabszy ale nie myslalem ze caly sie rozladuje.

moze zaczen od poczatku.

po wymianie 2 cewek zaplonowych samochod chodzil idealnie z nowym akumulatorze nei dzialo sie nic zlego.

od paru dni teaz odczuwam ze nastepna cewka jest do wymiany bo zaczyna szarpac i strzelac(mam nadzieje ze to nei nowa cewka tylko jedna ze starych)

No i meczy mnie pytanie czy moze to byc wina tych cewek ze akumulator mi sie rozladowywuje.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano
Zaczął bym od sprawdzenia alternatora.....regulator napięcia, szczotki....czy kable nie zaśniedziałe.....Cewka nie może byc powodem wyladowanego akumulatora.....Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."