Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem nową kierownice skorkową :) i teraz ma pytanie jak ja wymienić tz.

mianowicie mam problem z poduszką wiem ze ja się odkręca ale jak to jest jak ja odłącze to wywali mi BAD na kompie a nie chcę tego jak to zrobić bez kolizyjnie :)

czy wystarczy odpiąć akumulator

czy jednak bedzie trzeba pojechać na kompa

Opublikowano

z tego co wiem nie trzeba jechac na kompa jesli odlaczysz aku (pamietaj odlaczasz najpierw minus potem plus

),wtedy nie wykaze ci bledu.nastepnie odkrecasz 2 srubki z airbagu i wyciagasz poduche a poytem kiere.

prosze o korekte jesli sie myle

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

wiesz...kiedys u mechanika bylem z moim poprzednim compactem i 3 razy zdejmowal mi poduszke i kiere,pytalem sie go czemu nie odlacza aku,to powiedzial ze nie jest to konieczne.potem ja zamontowal z powrotem i nie bylo zadnego klopotu,nawet na kompie nie wykazalo bledu.Tak wiec jak widzisz sa tacy ktorzy nawet aku nie odlaczaja choc nalezy dla bezpieczenstwa i zeby nie wpasc w rutyne jak mechanik.

po odlaczeniu aku od razu mozesz sie brac za kiere

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

To jest tak że jeżeli masz wyłączoną stacyjkę (na 0, albo lepiej wyjąć kluczyk), to wtedy nie wyskoczy błąd. Tak więc nie trzeba odłączać aku.

Pamiętaj, że leżeli masz podłączony aku i przekręcisz kluczyk (nawet na pierwszą pozycję) to wyskoczy błąd, który da się skasować tylko za pomocą kompa (i tu nic nie pomorze odłączanie aku i inne sposoby).

Pamiętaj tez żeby sprawdzić potem wszystkie kabelki, bo szkoda by było jeździć z błędem na desce później.

Powodzenia!

H.

Moje BMW 330d E46 Sedan '04 (manual) wciąga średnio:

http://www.motostat.pl/user_images/15057/icon1.png

Opublikowano
a wogole jest szansa na to ,zebys wlepil zdjecie nowej kiery??oblukalbym chetnie :mrgreen: